Tenia la nevera amb restes de carbassa i carbassó i no em venia de gust fer cap crema, sinó quelcom diferent per variar una mica, així que em vaig animar en fer un pastís. En aquesta ocasió és un pastís diferent, no amb massa brisa com a base sinó de quinoa. Un pastís diferent del tot saludable, ja que, com bé sabeu, la quinoa és un pseudocereal amb moltes propietats nutricionals i molt interessant per la mainada, també. Doncs aquí us deixo aquesta recepta vegetariana, no vegana, ja que s'utilitza clara d'ou per formar la base del pastís. Us animo que la proveu, us sorprendrà :) Salut
Ingredients
- 250gr de quinoa cuita
- 1 clara d'ou
- Vedures que més us agradin o tingueu per la nevera
- Curry al gust
- 1 grill d'all
- Parmesà o formatge feta
- Sal, oli i pebre negre recent mòlt
Elaboració
- Barregeu la quinoa cuita amb una clara d'ou i exteneu-la a la base del motlle a utilitzar. Coeu-lo uns 25min al forn o fins que sigui cruixent.
- Peleu i talleu les verdures a quadradets petits (jo he utilitzat carbassó, carbassa i pastanaga) i les poseu dins d'una safata per anar al forn.
- Amasareu-les amb oli d'oliva verge extra, sal, pebre negre recent mòlt i curry al gust.
- Aixafeu un grill d'all i poseu-lo entre les verdures.
- Coure-ho uns 40min al forn, o fins que estiguin cuites, depen de cada forn.
- Un cop tot cuit, poseu les verdures sobre la base de quinoa (treieu-hi l'all), hi poseu parmesà per sobre o bé formatge feta (no en tenia, però que deliciós).
- Quan el formatge feta estigui torradet o el parmesà fos...
Ja ho teniu llest per menjar!
NOTA:
- La quinoa es cou una mida de quinoa x 2 d'aigua, se sala al final.
- Podeu deixar les verdures i la base feta al matí i abans de dinar munteu el pastís. Només l'haureu d'escalfar.
- També queden molt bones les verdures si hi poses una fulla de llorer
- Una altra opció seria fer-la de verdures i bolets, que es courien primerament a la paella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada