dimecres, 14 de juliol del 2021

Amanida Malaguenya

Ha arribat la calor, i amb ella les receptes refrescants; amanides, tabulés, sopes fredes, i un llarg etcètera.
Doncs aquí hi teniu l'amanida Malaguenya, tan versàtil que us sorprendrà. La mescla dels diferents ingredients la fa exquisita i alhora ben refrescant. Una recepeta que pot ser de reaprofitament, ja que s'utilitzen patates bullides. Una amanida que no us deixarà indiferents, paraula.
També és típica fer-la amb tonyina, que no l'he provada, o també hi ha qui hi afegeix pebrot verd o pebre vermell dolç fumat. Contra gustos no hi ha res escrit, oi? 
Us animo que la proveu de fer, segur que repetireu! Salut!




Ingredients
  • Patata bullida amb pela, ja freda
  • 1 taronja
  • 1 ou dur, també fred
  • 1/2 ceba tallada a juliana
  • Bacallà esqueixat
  • Olives
  • Oli d'oliva
  • Pebre vermell dolç

Elaboració
  1. Pelar i tallar la patata a rodanxes i després en 4 trossos, o deixar-la a rodanxes.
  2. Pelar la taronja i tallar-la, també, a rodanxes i en 4 trossos o deixar-la a rodanxes.
  3. Posar la patata a la base del plat, condimentar amb pebre vermell dolç i un bon raig d'oli.
  4. Al damunt posar-hi la taronja, tot seguit el bacallà i més oli.
  5. Ja per acabar, posar-hi la ceba, l'ou dur i les olives escollides. Amanir amb un altre raig d'oli d'oliva.
  6. Deixar-ho a la nevera una bona estona, que s'amassari i es barregin tots els sucs i gustos.
  7. Servir ben fred.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada