dimecres, 24 de febrer del 2021

Ordi amb carbassa caramel·litzada

L'ordi és un cereal molt oblidat i té unes propietats nutritives molt interessants. Conté molta fibra, pel que és excel·lent per regular el trànsit intestinal i és altament recomanable per les persones amb col·lesterol elevat, ja que ajuda a reduir-lo. A més a més, és ric en vitamina B, pel que protegeix davant de possibles problemes cardiovasculars. En resum, és un cereal espectauclar que a part de tenir unes bones propietats nutritives, es pot menjar tan fred com calent, en amanida o en sopes, i convinat amb llegum, obtens les proteïnes diaries necessàries. Així què, us animeu? Salut.

Ingredients per 2 persones

  • 100gr ordi
  • Un tros de carbassa
  • 2cs mel
  • 2cs vinagre de Mòdena
  • Sal i pebre
  • Pèsols
  • Alga kombu
  • Tamari / Salsa soja baixa en sal
  • Formatge fresc 
  • Menta
Elaboració
  1. Posa l'ordi en remull durant 4h. 
  2. Esbandeix-lo bé i posa'l en un cassó junt amb un trosset de kombu, un rajolí de tamari i sal a foc lent durant 35-40min o fins que sigui cuit.
  3. Mentrestant, pela i talla la carbassa a daus, posa'l en un bol i amassara'l amb la mel, el vinagre, la sal i el pebre al gust.
  4. Coure-la al forn durant 35min o fins que estigui cuita.
  5. Coure els pèsols 5min.
  6. Un cop tot cuit, deixar-ho refredar i mesclar-ho.
  7. Afegir el formatge fresc. 
  8. Deixar-ho a la nevera fins al moment de servir, que hi afegirem unes fulles de menta.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada