dilluns, 19 de novembre del 2018

Polvorons vegans

Arriba el Nadal i amb ell els turrons i polvorons. No m'han agradat mai els polvorons, en canvi, els turrons, o millor dit, el torró Suchard és el torró estrella a casa :)
De totes maneres, em feia especial il·lusió preparar algun dolç típic Nadalenc i vaig trobar aquesta recepta per internet, uns polvorons com Déu mana, sense gust de mantega (bàsicament perquè no en porten) i amb cacau pur, és a dir, uns polvorons més sans que res més. Salut!



Ingredients

  • 500gr farina de blat
  • 190gr sucre glacé (a l'original eren 250gr)
  • 200ml oli d'oliva
  • 2c.s. cacau en pols
  • 1c.s. ametlla mòlta

Elaboració
  1. Escalfar el forn a 180ºC. Mentrestant posarem la farina a la safata del forn. La torrarem uns 15min. al forn. Deixar refredar completament.
  2. En un bol, barrrejar la farina amb el sucre, el cacau i l'ametlla mòlta, mesclar bé.
  3. Un cop tot ben integrat, afegir l'oli i amassar molt bé amb les mans fins que quedi una massa uniforme.
  4. Estirar la massa, amb un rodillo, sobre una superfície enfarinada fins que faci 1-2cm de grossor.
  5. Només falta tallar la massa en cercles. Jo he utilitzat un got petit.
  6. Les enfornem durant 15min. 
  7. Deixar que es refredin completament sinó es trencaran.
  8. Es pot decorar amb una mica de sucre glacé per sobre o sense res.
Ja ho tenim llest per menjar!

BON NADAL

NOTA: La recepta original hi anaven 250gr de sucre glacé però jo  sempre baixo la quantitat de sucre perquè sinó ho trobo molt dolç. 
SI no teniu sucre glacé, el podeu moldre, és el que he fet, l'he passat pel molinet d'espècies o cafè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada