dimecres, 10 d’octubre del 2018

Hamburgueses d'azukis

I aquí unes hamburgueses que són una mervaella pel paladar i per l'organisme. Les azukis són unes mongetes originàries de l'Himalaya, tenen una gran quantitat de proteïna vegetal, tenen un alt contingut de fibra i aporten un baix contingut de grasses. Són un regal de la naturalesa que no es despreciar. A més a més, les llegums mesclades amb els cereals, encara aporten més proteïna i són molt sanes.
Aquesta recepta és de reaprofitament, tenia azukis i arròs a la nevera i vaig fer aquesta mescla. Espero que us agradin tan com a nosaltres.
Salut!





Ingredients

  • 200gr Azukis bullides
  • 100gr Arròs integaral cuit
  • 1/2 ceba
  • Xampinyons o els bolets que tingueu per la nevera
  • Formatge feta esmiculat
  • Oli, sal
Elaboració
  1. Coure la ceba, tallada petita, en una paella amb sal perquè tregui tota l'aigua.
  2. Afegir els xampinyons tallats petits i pujar el foc perquè es coguin bé. Salapebrar.
  3. Mentrestant, en un bol aixafar les azukis i barrejar-les amb l'arròs. Incorporar el sofregit i barrejar. Afegir-hi el formatge feta i integrar bé.
  4. Formar boles d'uns 100-150gr i aplastar-les amb les mans per donar forma d'hamburguesa. 
  5. Coure-les a la paella amb un rajolí d'oli calent, a foc baix fins que es torrin per banda i banda.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Les azukis es bullen com les mongetes. Es deixen en remull 8h però es couen amb alga kombu durant 45min aprox.
Si no teniu arròs integral pot ser blanc o podeu utilitzar quinoa.
Podeu posar qualsevol bolet, inclús deshidratat, només l'heu d'hidratar una estoneta abans i la resta és el mateix procediment.
Al ser unes hamburgueses força contundents, les podeu acompanyar amb amanida verda amb fruits secs o bé posar-les en un pa d'hamburgueses i condimentar-ho amb salsa de tomàquet casolana o el què es vulgui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada