Aquesta recepta és de reaprofitament, tenia azukis i arròs a la nevera i vaig fer aquesta mescla. Espero que us agradin tan com a nosaltres.
Salut!
Ingredients
- 200gr Azukis bullides
- 100gr Arròs integaral cuit
- 1/2 ceba
- Xampinyons o els bolets que tingueu per la nevera
- Formatge feta esmiculat
- Oli, sal
Elaboració
- Coure la ceba, tallada petita, en una paella amb sal perquè tregui tota l'aigua.
- Afegir els xampinyons tallats petits i pujar el foc perquè es coguin bé. Salapebrar.
- Mentrestant, en un bol aixafar les azukis i barrejar-les amb l'arròs. Incorporar el sofregit i barrejar. Afegir-hi el formatge feta i integrar bé.
- Formar boles d'uns 100-150gr i aplastar-les amb les mans per donar forma d'hamburguesa.
- Coure-les a la paella amb un rajolí d'oli calent, a foc baix fins que es torrin per banda i banda.
Ja ho tenim llest per menjar!
NOTA: Les azukis es bullen com les mongetes. Es deixen en remull 8h però es couen amb alga kombu durant 45min aprox.
Si no teniu arròs integral pot ser blanc o podeu utilitzar quinoa.
Podeu posar qualsevol bolet, inclús deshidratat, només l'heu d'hidratar una estoneta abans i la resta és el mateix procediment.
Al ser unes hamburgueses força contundents, les podeu acompanyar amb amanida verda amb fruits secs o bé posar-les en un pa d'hamburgueses i condimentar-ho amb salsa de tomàquet casolana o el què es vulgui.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada