Per la base:
- 250gr farina de força
- 50gr sucre blanc
- 5gr sal
- 100ml llet
- 30gr llevat fresc
- 30gr mantega a temperatura ambient
- 1 ou a temperatura ambient
- Pell de llimona i taronja
Elaboració base:
- Posar tots els ingredients en un bol i amassar durant 15min.
- Deixar reposar la massa fins que sigui seca.
- Tornar a amassar durant 5min. i donar-li forma de bola.
- Deixar reposar 30min. més
- Estirar la massa i donar-li forma de coca. Reposar 1h sobre un paper sulfuritzant al damunt de la reixa del forn.
Per la crema pastissera:
- 4 rovells d'ou
- 100gr sucre
- 40gr Maizena
- 500ml llet
- 1 canó de canyella
- Pell de llimona
Elaboració crema pastissera:
- Arrencar el bull de la llet amb la canyella i la pela de la llimona. Reservar.
- Mentrestant, batre els ous amb el sucre fins que quedi ben mesclat i una textura líquida.
- Afegir la Maizena i remenar bé
- Incorporar la mescla d'ous a la llet aromatitzada, que haurem colat prèviament, i posar-la a bullir en un cassó al foc sense parar de remenar, fins que s'espesseixi.
- Un cop feta, posar-la en un bol i tapar-la amb film (el film ha de tocar la crema perquè no faci crosta) i deixar-la refredar almenys 30min.
- Un cop freda, posar-la dins d'una mànega pastissera (jo no en tinc, per tant, la vaig posar dins d'una bossa transparent i li vaig tallar una punta, fa la mateixa funció)
Per la superfície:
- 50gr ametlla mòlta
- 50gr sucre blanc
- 50gr de clara d'ou
- Pinyons
- Sucre perlat
Elaboració superfície:
- Barrejar tots els ingredients excepte els pinyons i el sucre perlat. Ha de quedar una mescla líquida.
Muntatge Coca de Sant Joan de crema
- Un cop la coca ha reposat, pintar-la amb la mescla de la superfície (clara d'ou, ametlla i sucre), decorar amb la crema pastissera, (si es vol ara és el moment de posar la fruita, a nosaltres no ens agrada), posar uns quants pinyons passats per aigua (així no es cremen) i sucre perlat.
- Coure-ho 12min. a 190ºC a dalt i a baix amb aire.
Ja ho tenim llest per menjar!
NOTA: Per la crema pastissera he utilitzat la meitat dels ingredients perquè em va semblar que hi havia molta quantitat, i em va arribar just.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada