dilluns, 14 de novembre del 2016

Pastís vegà de xocolata i taronja

Estem a la tardor, així que cal utilizar els productes de temporada que ens aporta la natura. La veritat és que a la tardor hi ha productes estrella que no es poden deixar de prendre, com la taronja, les mandarines, les carbasses i els moniatos. I lo millor de tot, és que són productes que ja et venen de gust menjar, amb l'inici del fred ja no tens ganes de menjar préssecs (que encara he vist que en venen!! Increíble...), sinó que tens ganes d'escalfar el cos i menjar el que toca.
Doncs aquesta recepta no és meva, curiosament tenia un punt de llibre que era aquesta recepta, i com la mescla de taronja i xocolata m'encanta, no he pogut resistir en fer-la. Aquí us la deixo, a veure si teniu temps de fer-la. Està feta amb ingredients d'alta qualitat i també es podría fer la versió celíaca, utilitzant farina d'ametlla. Salut!


Ingredients
  • 350 farina integral (jo he utilitzat d'espelta ecològica)
  • 300gr panela
  • 200ml suc de taronja recent exprimit
  • 150ml oli d'oliva 50gr cacau en pols
  • 1 sobre llevat químic
  • Ratlladura de taronja
  • 1 c.s. licor (opcional, jo no n'he posat)
Per la cobertura: (jo no n'he fet)
  • 200ml llet vegetal
  • 30gr cacau en pols
  • 1c.s. farina de blat de moro refinada
  • 2c.s. panela

Elaboració
  1. Escalfem el forn a 200ºC.
  2. Mesclem els ingredients líquids.
  3. Hi afegim la panela i la ratlladura de taronja.
  4. A part, tamisem els ingredients secs.
  5. Ara és moment de mesclar els ingredients secs amb els líquids amb una espàtula. No cal batre-ho massa, només barrejar que quedi tot ben mesclat i sense grumolls.
  6. Un cop tot ben mesclat, posar-ho en un motlle de silicona o el que tingueu.
  7. Coure-ho a 180ºC, a dalt i a baix durant 40min.
  8. Si esteu interessats en la cobertura cal: Posar tots els ingredients en un cassó i coure-ho durant 12min, fins que hagi espessit. No deixar de remenar perquè no s'enganxi.
  9. Un cop el pastís és ben cuit i refredat sobre una reixeta, cobrir-lo amb la cobertura.
Ja ho tenim llest per menjar

NOTA: He utlitzat cacau en pols de qualitat i sense sucres afegits.

2 comentaris:

  1. Hola!!!
    Em dic Ester he seguit el passos del teu pastís de vagà de xocolata amb taronja i realment es súper boníssim!!!
    Moltes gràcies

    ResponElimina