

Ingredients
- 1 carbassó ecològic gran
- 2 tomàquets d'amanir ecològics
- Arròs mescla km 0
- Nous
- Menta, alfàbrega i orenga
- Oli i sal
Elaboració
- Primerament courem l'arròs. Posarem una mesura d'arròs per 3 d'aigua. Bullir-ho tapat i a foc lent durant 45min. sense aixecar la tapa. Abans, però, ho salarem una mica.
- Tallar els tomàquets en juliana i macerar-los amb les herbes aromàtiques i una mica de sal.
- Agafem el carbassó i el tallarem com a la primera foto, de dalt a baix, no gaire gruixut i tampoc massa prim.
- Passar el carbassó per la planxa, sense oli. Just que agafi una mica de color i perquè no quedi tan tieso.
- Si no teniu oli d'anous, prepareu-lo. Posarem un apunteta d'all i unes quantes anous al morter, aixafar-les una mica amb la mà de morter. Afegir l'oli mica en mica i anar remenant perquè s'integrin tots els ingredients. Deixar reposar.
- Un cop l'arròs cuit i refredat, amanir-lo amb l'oli d'anous i una mica del suc dels tomàquets amacerats
- Muntar el pastís:
- Primerament posarem el carbassó cobrint tota la font i que penji pels laterals, com a la foto.
- Després farem una capa d'arròs.
- Seguidament una de tomàquet.
- Fer una capa més de cada.
- Segellar el pastís amb les puntes del carbassó que sobresurten de la font.
- Deixar-lo a la nevera fins a l'hora de servir.
- Per servir-lo, girar el pastís sobre un plat i tallar-lo cuidadosament amb el ganivet del pa.
Ja ho tenim llest per menjar!
NOTA: Evidentment es pot farcir del que es vulgui, inclús l'arròs es pot condimentar diferent o posar-hi pastanaga, seità, el que es vuglui, això va al gust del consumidor! :)
L'oli d'anous és mé sbo si reposa una bona estona, per tant, si el podeu fer el dia abans millor.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada