dilluns, 26 de setembre del 2016

Pastís de carbassó

Avui toca una recepta de carbassó que aquest any el tinc una mica abandonat. Es poden fer moltes receptes amb aquesta fabulosa verdura però solem tirar cap a les més ràpides ,com les cremes, que fresquetes es posen molt bé a l'estiu! Doncs aquesta vegada va de pastissos, és una recepta una mica entretinguda però que realment és fàcil i de reaprofitament, si s'escau, ja que està farcit amb arròs que pot ser del dia anterior. Doncs a veure si us animeu en fer-la, us en llepareu els dits, paraula! Salut!

Ingredients
  • 1 carbassó ecològic gran
  • 2 tomàquets d'amanir ecològics
  • Arròs mescla km 0
  • Nous
  • Menta, alfàbrega i orenga
  • Oli i sal
Elaboració
  1. Primerament courem l'arròs. Posarem una mesura d'arròs per 3 d'aigua. Bullir-ho tapat i a foc lent durant 45min. sense aixecar la tapa. Abans, però, ho salarem una mica.
  2. Tallar els tomàquets en juliana i macerar-los amb les herbes aromàtiques i una mica de sal.
  3. Agafem el carbassó i el tallarem com a la primera foto, de dalt a baix, no gaire gruixut i tampoc massa prim.
  4. Passar el carbassó per la planxa, sense oli. Just que agafi una mica de color i perquè no quedi tan tieso.
  5. Si no teniu oli d'anous, prepareu-lo. Posarem un apunteta d'all i unes quantes anous al morter, aixafar-les una mica amb la mà de morter. Afegir l'oli mica en mica i anar remenant perquè s'integrin tots els ingredients. Deixar reposar.
  6. Un cop l'arròs cuit i refredat, amanir-lo amb l'oli d'anous i una mica del suc dels tomàquets amacerats
  7. Muntar el pastís:
    1. Primerament posarem el carbassó cobrint tota la font i que penji pels laterals, com a la foto.
    2. Després farem una capa d'arròs.
    3. Seguidament una de tomàquet.
    4. Fer una capa més de cada.
  8. Segellar el pastís amb les puntes del carbassó que sobresurten de la font.
  9. Deixar-lo a la nevera fins a l'hora de servir.
  10. Per servir-lo, girar el pastís sobre un plat i tallar-lo cuidadosament amb el ganivet del pa.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Evidentment es pot farcir del que es vulgui, inclús l'arròs es pot condimentar diferent o posar-hi pastanaga, seità, el que es vuglui, això va al gust del consumidor! :)
L'oli d'anous és mé sbo si reposa una bona estona, per tant, si el podeu fer el dia abans millor.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada