dimecres, 24 d’agost del 2016

Espaguetis de carbassó amb cues de llagostins

Tenia en ment aquests espaguetis però no sabia com condimentar-los, així que vaig buscar per internet i vaig trobar milers de receptes; amb pesto, amb salsa bolonyesa, amb cherrys, amb gambetes, crusos, cuits al vapor, fregits... i al final ho he fet a la meva manera. Tot i que tenia intenció de posar-hi pesto i cherrys, al final m'he decantat per unes cuetes de llagostins, ja que feia molt que no en menjàvem. Aquest plat és lleuger, senzill i ràpid de fer i, com us he dit, els podeu acompanyar del que més us vingui de gust, com totes les verdures i hortalisses, que són tan dinàmiques a la cuina. Doncs vinga, aquí us la deixo. Salut!

Ingredients x 2 pers.
  • 2 carbassons petits ecològics
  • Sal Maldon
  • 6 llagostins
  • Vi blanc
  • Oli d'oliva, sal i pebre
Elaboració
  1. Renta bé els carbassons i passa'ls per l'spiralli per donar-los forma d'espagueti.
  2. Posa'ls en un colador amb sal Maldon durant 20min. perquè treguin tota l'aigua.
  3. Mentrestant, agafa els llagostins, treure'ls-hi el cap i pelal's però deixant la cueta, com a la foto.
  4. Escalfa una paella amb oli d'oliva verge i marca els caps dels llagostins. Quan estiguin mig cuits, aixafa'ls amb la mà de morter perquè treguin tot el suc. Posa-hi vi blanc i deixa que faci xup xup, fins que s'hagi evaporat el vi.
  5. Retira els caps i posa-hi les cuetes salades i empebrades. Cou-ho 2min.
  6. Esbandeix molt bé els espaguetis perquè no quedin salats.
  7. Incorpora'ls a la paella amb els llagostins, però amb el foc apagat. Remena amb molt de compte perquè agafi tot el sabor que hi ha a la paella. Deixa-ho 2min. i emplata-ho.
Ja ho tenim llest per servir.

En cas que els carbassons siguin ecològics, no cal que els hi treguis la pell, si no ho són, és conveninent que ho facis perquè és a on hi queden tots els insecticides i pesticides.
Si no tens spiralli, pots fer els espaguetis amb un pelador de patates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada