dimarts, 16 d’agost del 2016

Amanida refrescant


La calor et treu la gana, i sortosament la natura ens proveeix del que el nostre cos necesita en tot moment. Aquest cop he fet una amanida refrescant amb varis productes de collita pròpia. La veritat és que les hortalisses de casa no tenen res a veure amb les que es compren, són més gustoses i aguanten més dies. Crec que només faltaria que el sogre tingués arbres fruiters, perquè és molt bon hortalà!
La sort que hi ha amb les amanides és que es poden fer de mil i una maneres, s'hi pot posar de tot, però sempre amb moderació, tampoc val una amanida ben plena, t'afarta només de veure-la! Però combinar varis colors i textures entra pels ulls.






Ingredients
  • Mescla d'enciams
  • Tomàquets cherrys
  • Alfàbrega i menta
  • 1/2 pit de gall dindi
  • Formatge fresc o mozzarella
  • Síndria
  • 1 Alvocat
  • Pastanaga
  • Picatostes
  • Vinagreta de mel (Oli, vinagre de mòdena, mel, pebre negre)
  • Sal, perbre, oli, farigola i suc de llimona

Elaboració
  1. Amassara una estona el pit de gall dindi amb sal, pebre, oli, suc de llimona, farigola i una mica de mel.
  2. Amassara els tomàquets cherrys amb un bon raig d'oli, una mica de sal, alfàbrega i menta talladeta.
  3. Preparem la vinagreta. La mesura ideal són 3 cullerades d'oli d'oliva per una de vinagre de Mòdena i 1 de mel. Però comenceu amb poca mel per si s'ha de rectificar, jo en poso menys quantitat.
  4. Cou el pit de gall dindi a la paella amb oli ben calent. Deixar-ho resposar i un cop fred tallar-lo a daus.
  5. Neteja les fulles d'enciam que hagis escollit i talla-les al gust. Posa-les al plat de servir. (Jo ho deixo una estona a la nevera abans de servir)
  6. Prepara la resta d'ingredients al gust.
  7. Reparteix per sobre les fulles d'enciam i amaneix amb la vinagreta.

Ja ho tenim llest per menjar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada