dissabte, 5 de novembre del 2016

Puré de moniato

Ha arribat la tardor, i amb ella les castanyes,els monitaos i les carbasses. Cal pensar que tot el que ens proporciona la natura en cada estació, és el que realment necessita el nostre cos; doncs s'han d'aprofitar els productes de temporada. Realment, mai havia fet puré de moniato, ni se m'havia acudit. Val a dir que aquesta recepta és de reaprofitament, l'altre di avaig fer lasanya de verdures i em van sobrar verdures, així que les vaig afegir al puré, i uns quants bolets que va collir el sogre. Doncs us passo la recepta, tot i que és tan senzilla de fer que no calen ni instruccions. I ja sabeu... a fer Salut! 





Ingredients
  • 3 moniatos
  • Verdures al gust
  • Fredelucs
  • Julivert
  • Sal, Oli i Orenga

Elaboració
  1. Coure el moniato amb una mica de sal, es pot fer de la manera que més us agradi; al vapor, al forn o bullit.
  2. Si no teniu verdures sobrants d'un altre plat, utilitzar les que més us agradin o les que tingueu per casa. Tallar-les menudes i coure-les com més us agradin. Jo les vaig fer al forn tapades amb paper de plata, (com si fos escalivada) tallades petites i amb un bon raig de vi blanc, sal i herbes provençals.
  3. Mentrestant, netejar i tallar els fredelucs i coure'ls a la paella amb una mica d'oli i sal.
  4. Un cop teniu el moniato cuit, aixafar-lo amb l'aixafa patates o amb una forquilla fins que tingui textura de puré.
  5. Barrejar-lo amb les verduretes, els fredelucs i el julivert que haurem netejat i tallat ben petit.
  6. Adornar-ho amb una mica de sèsam.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada