dimecres, 8 de juny del 2016

Orxata de xufla




Ha arribat l'estiu, i com sempre, de cop! Quan fa fred ens queixem de fred i que tenim ganes de caloreta, i quan fa calor, tots esbufegant de la calor intensa que fa! Doncs millor gaudir del que ens dóna la natura el dia a dia, no? Així que per un dia calorós, una beguda refrescant casolana es posa de perles!  Aquí us deixo la recepta que he trobat per internet, no tenia ni idea de lo fàcil que arriba a ser fer orxata. Els ingredients són ben naturlas i fàcils de trovar. Us animo, novament, que proveu aquesta facilíssima recepta.
Salut!


Ingredients
  • 250gr xufla
  • 1l aigua
  • 100gr sucre
  • 1 c.p. rasa canyella en pols

Elaboració
  1. Posa la xufla en remull durant 24h, tot canviant l'aigua cada 8h.
  2. Escórrer-la bé i triturar-la juntament amb el sucre i la canyella.
  3. Afegir 500ml d'aigua i tornar a triturar.
  4. Incorporar la resta d'aigua i seguir triturant.
  5. Ara ve lo més pesat, colar-ho tantes vegades com necessitis perquè no quedi ni un grumoll de xufla.
  6. Deixar-ho refredar a la nevera
Ja ho tenim llest per consumir!

NOTA: Primer ho he colat en un xino i després en un colador ben fi unes 4 o 5 vegades, fins que no quedi cap trosset de xufla.
També s'hi pot afegir vainilla, segons receptes que he trobat però jo no n'hi he posat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada