dimecres, 27 d’abril del 2016

Crema de pèsols a la menta

Els pèsols es poden utilitzar de mil i una maneres. Es poden menjar freds o calents, bullits, al vapor, saltejats, a la cassola i inclús en crema. Es poden utilizar com a acompanyament, com a plat principal i com a segon plat. És un dels llegums més soferts que existeixen i tot i ser nadiu de l'Àsia Menor, s'utilitzen molt a la cuina catalana. Hi ha una dita popular que diu "Ser eixerit com un pèsol", sembla que no tingui massa significat però els pèsols estan plens de vitamines que ajuden el sistema nerviós i que fins i tot ens poden ajudar a superar el nerviosisme i a mantenir un estat d'ànim més positiu. Així que a menjar pèsols, a menjar verd :) Salut!

Ingredients
  • 400gr pèsols congelats de qualitat
  • 1 ceba petita
  • Aigua
  • 3-4 fulles de menta
  • Sal i oli

Elaboració
  1. En un cassó, bullir l'aigua.
  2. Mentrestant, tallar la ceba a juliana i posar-la en un altre cassó amb oli. Salar-la una mica i saltejar-la.
  3. Incorporar els pèsols, donar-hi unes voltes i afegir l'aigua bullent.
  4. Bullir durant 5-6min. Retirar.
  5. Treure l'aigua sobrant (depen de si ho voleu més líquid o menys)
  6. Posar-hi les fulles de menta i passar-ho pel minipimer fins tenir-ho tot ben triturat.
  7. Passar-ho pel xino perquè no quedi cap pellofa.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: També es pot fer sense ceba i sense el xino, però després no queda una crema fina. Si no es té xino es pot passar per un colador petit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada