dimecres, 20 d’abril del 2016

Crema catalana

Com a bona catalana que sóc, la crema catalana no podia faltar en aquest bloc. És la crema típica per Sant Josep i feia molts dies que tenia ganes de fer-ne però quan es tenen menuts a casa ja se sap :)
I com bé es diu: "Una vez al año no hace daño" perquè són unes postres molt carregadetes. La recepta és tan fàcil de fer que l'hauria de poder fer tothom. Es tendeix a comprar aquests tipus de postres a les grans superficies o a demanar-ne al restaurant, però és tan fàcil de fer i surt tan bona feta casolana que si la fas, no en compraràs més d'industrial, així que a provar de fer la nostra crema, això no es pot perdre, ha de pasar de generació en generació! Salut!

Ingredients per a 8 cremes
  • 1l llet sencera
  • 6 rovells d'ou ecològics
  • 40gr maicena o midó de blat
  • Pell de llimona
  • 1 canó de canyella
  • 140gr sucre

Elaboració
  1. Infusionar 750ml de llet posant-la en un cassó al foc amb la pell de llimona (sense lo blanc) i la canyella. Quan arribi a bullir, parar el foc.
  2. Mentrestant, barrejar els rovells d'ou amb el sucre i la resta de llet.
  3. Incorporar la maicena i barrejar bé que quedi tot ben mesclat.
  4. Colar la llet i afegir-hi la mescla anterior.
  5. Tornar-ho a posar al foc i remenar sense parar fins que espessexi.
  6. Repartir la crema en terrisses individuals.
  7. Cobrir les terrisses amb paper film, que toqui la crema, així evitareu que es faci aquell tel a sobre.
  8. Refredar a la nevera.

Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada