dijous, 3 de març del 2016

Muffins de plàtan i iogurt apte per a celíacs

Aquesta recepta, tot i ser similar a la del cake de plàtan que tinc al blog, l'havia de penjar perquè és encara més fàcil de fer i apte per a celíacs, fet important, ja que els celíacs estan molt limitats, tot i que cada cop es troben més productes per a ells al mercat. A més a més, sempre es pot fer la versió celíaca dels dolços emprant productes sense gluten. Doncs a part de ser apte per a celíacs, també és una recepta de reaprofitament, ja que s'utilitzen plàtans madurs, d'aquells que els veus negres i no et ve ni de gust menjar-te'ls, i a més a més, es pot fer la versió per a intolerants a la lactosa i no s'utilitza llevat. Doncs ja ho veieu, aquí teniu una recepta per a tothom i utilitzant productes de qualitat. De debó us dic que si us agrada el plàtan, us agradaran. Ja em direu el què! Salut!

Ingredients
  • 2 plàtans madurs
  • 1 iogurt descremat (es pot utilizar sense lactosa)
  • 1 ou ecològic
  • 100gr de farina d'ametlla
  • 70ml d'oli d'oliva suau
  • 50gr sucre llustre

Elaboració
  1. Escalfar el forn a 180ºC.
  2. Pelar i aixafar els plàtans amb una forquilla dins d'un bol.
  3. Afegir l'ou, l'oli i el iogurt. Mesclar molt bé.
  4. Afegir la farina i el sucre i remenar fins que quedi tot ben barrejat.
  5. Preparar 12 motlles per a magdalenes. Omplir-los gairebé fins a dalt, ja que no s'utilitza llevat i no pujaran gaire.
  6. Coure-ho a dalt i a baix durant 25-30min.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada