dijous, 21 de gener del 2016

Cous cous amb seità i fruits secs

I aquí la primera recepta de cous cous que penjo. El cous cous és un plat tradicional berber fet a base de blat. És molt fàcil de fer i es pot acompanyar de molts ingredients. Es pot menjar fred o calent. Si un dia es té pressa a l'hora de dinar, és més ràpid fer cous cous que un plat d'espaguetis. Doncs aquí us en penjo una 100% vegana però la podeu fer com us vingui més de gust! Salut!



Ingredients
  • 1 tassa Cous cous
  • 1 tassa de caldo de verdures casolana
  • Fruits secs al gust (nous, pipes cabrassa, avellanes, pinyons)
  • Llavors al gust (sèsam, xia)
  • Bróquil
  • Pastanaga
  • Seità d'Espelta
  • Tamari o salsa de soja
  • Herbes provençals
  • Mantega vegana

Elaboració
  1. Posar a bullir el caldo en un cassó. Quan bulli, incorporar el cous cous, treure'l del foc, remenar i deixar-ho tapat durant 10min.
  2. Mentrestant torrar els fruits secs així s'intensifica el seu gust. Posar-los en una paella calneta sense oli. Deixar torrar 3-4min. Retirar.
  3. A la mateixa paella torrar les llavors 2-3min. Retirar.
  4. Pelar i ratllar la pastanaga. Reservar.
  5. Tallar unes quantes flors de bròquil a la mida desitjada, a mi m'agraden petites.
  6. Tallar el seità a daus.
  7. Si ja han passat els 10min del cous cous, obrir la tapa i remenar-ho amb una forquilla fins que quedi ben suelto. Reservar.
  8. A a mateixa paella on s'han torrat les llavors i els fruits secs, posar-hi unes gotes d'oli. Saltejar el bròquil durant 4-5min.
  9. Pujar el foc i afegir-hi el seità i unes gotes de tamari i les herbes provençals. Donar unes voltes. Reservar.
  10. Afegir tots els ingredients al cous cous, és a dir, les llavors i els fruits secs torrats, la pastanaga ratllada, el bròquil i el seità. Mesclar-ho bé i escalfar-ho a la mateixa paella amb una mica de mantega. També es pot consumir fred.
Ja ho tenim llest per menjar

NOTA: El cous cous es pot coure amb aigua i un cop hidratat afegir-hi una mica de sal i remenar.
Hi podeu posar els ingredients que tingueu per casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada