dijous, 17 de desembre del 2015

Patates gratinades i veganes

Aquí teniu una recepta d'aprofitament! El dia anterior vaig fer molt puré de patates per tenir-ne pel pròxim dia, així no havia de tornar a bullir patates. El puré de patates es pot acompanyar de moltes maneres i un pastís vegà és fácil de fer, com totes les receptes que penjo, així que anem per feina! Salut!



Ingredients
  • Puré de patates
  • Aigua de la cocció del puré
  • Soja texturitzada hidratada
  • 1 ceba
  • 2 Tomàquets ratllats
  • Trompetes de la mort
  • Beixamel (25gr mantega, 50gr farina, 250ml llet sencera, nou moscada i sal)
  • Formatge Emmental ratllat
  • Oli i sal

Elaboració
  1. Si el puré és del dia anterior, hi afegim el caldo de la cocció i ho barregem fins que quedi ben suau. Si és del dia, deixem unes patates ben aixafades i cremoses.
  2. Fer un sofregit de ceba i tomàquet a foc lent.
  3. Afegir la soja texturitzada, ja hidratada. Barrejar bé, que quedi tot ben mesclat.
  4. Mentrestant, coure les trompetes durant 3-4min en una altra paella amb oli. Salar.
  5. Afegir-les al sofregit, donar unes voltes i reservar.
  6. Fer la beixamel; fondre la mantega en una paella, afegir la farina i remenar fins a formar un roux. Incorporar la llet, sal i nou moscada al gust. Remenar fins que s'espesseixi.
  7. Barrejar bé el puré amb el sofregit. Incorporar la beixamel i mesclar bé tots els ingredients.
  8. Posar-ho en una font rectangular o en una safata per forn. Empolsinar amb el formatge ratllat i gratinat-ho al forn.
Ja ho tenim llest per servir.

NOTA: Com no és época de trompetes, jo les tenia seques, les he hidratat 30min. en un bol amb aigua.
La soja texturitzada la trobareu en herboristeries o en supermercats ecològics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada