Totes les verdures les coc al vapor perquè així no perden els minerals i les vitamines que es perden al bullir-les.
Aquí us deixo una de bròquil; val a dir que aquesta recepta la vaig descobrir per internet però l'he canviada al meu gust, ja sabeu, a la cuina tot s'hi val i tothom hi posa els seus coneixements. Així que us animo a que la feu al vostre gust! Salut!
Ingredients
- 300gr bròquil
- 300ml llet d'arròs
- 4 c.p. agar agar en pols
- Tomàquet sec
- Parmesà
- Flocs de civada petits
- Suc de llimona
- Sal, pebre i orenga
Elaboració
- Posar el tomàquet deshidratat en remull.
- Rentar i pelar el bròquil al vostre gust. A mi m'agrada fer flors petites. Coure'l 15min al vapor.
- Mentrestant, posar la llet en un cassó, juntament amb l'agar agar. Remenar constantment i quan comenci a espessir (ha de tenir una consistècia de beixamel), afegir-hi el tomàquet hidratat tallat petit.
- Afegir la civada, el bròquil, pebre, orenga, suc de llimona i parmesà. Remenar bé.
- Posar-ho en un motlle i coure-ho 13min al forn, prèviament escalfat.
- Retirar-ho del forn i deixar refredar uns 30min abans de desemotllar perquè l'agar agar es quatlli.
NOTA: L'agar agar és una alga gelificant, no aporta cap gust i té un color neutre. La trobareu en herboristeries o comerços ecològics.
El tomàquet sec fa de substitut del pernil salat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada