diumenge, 27 de desembre del 2015

Mini hamburgueses de mill apte per a celíacs

Aquest cereal originari de la Índia té un gran ventall de possibilitats a la cuina, ja que es pot combinar tant en plats salats com en dolços i inclús en la preparació de begudes vegetals. És ric en fibra i minerals, té molta proteína i no conté gluten, és el cereal del futur.
Aquí teniu unes mini hamburgueses però li podeu donar la forma que us sembli, croqueta, pilotilla... això va al gust del consumidor. Aquesta recepta és molt fàcil però una mica entretinguda a l'hora de fer la forma d'hambugruesa. Tot i així, no us la podeu perdre. Salut!


Ingredients
  • 1 tassa de mil
  • 2,5 tasses d'aigua
  • 1 ceba tallada fina
  • 2 pastanagues ratllades
  • Julivert picat
  • Tamari
  • Oli i sal
  • Ou
  • Pa ratllat sense gluten
  • Farina de blat de moro

Elaboració
  1. Posar el mill en un colador i rentar-lo bé.
  2. Posar l'aigua en una olla i quan bulli afegir-hi el mill. Coure-ho durant 20min. tapat a foc lent.
  3. Mentrestant fregir la ceba amb oli i una mica de sal.
  4. Afegir la pastanaga i deixar coure durant 5min.
  5. Quan el mill estigui cuit (s'ha de beure tota l'aigua), posar-lo en una font i deixar refredar.
  6. Un cop fred, afegir el julivert i mesclar bé.
  7. Incorporar la ceba i la pastanaga, amassar-ho bé i afegir-hi un rajolí de tamari.
  8. Agafar trossos de massa i fer-los de la forma desitjada.
  9. Ara és hora d'arrebossar-les. Primer les passarem per farina, tot seguit per l'ou i finalment pel pa ratllat.
  10. Fregir en una paella o si es vol coure al forn, només cal passar-les pel pa ratllat.
Ja ho tenim llest per servir!

NOTA: Aquestes hamburgueses es poden fer amb altres ingredients com bolets, formatge de cabra, tomàquet sec... el que es vulgui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada