Tot i que sempre tendeixo en fer-ne cremes, es poden fer receptes de moltes maneres, doncs és una verdura molt soferta que es cou ràpidament al foc.
Aquesta vegada he fet un pastís molt senzill de fer que espero que us agradi, així que...anem per feina! Salut!
Ingredients
- Pasta de full rodona
- 1/2 carbassa violí ecològica
- 1 ceba
- 2c.s. sucre
- Tomàquet deshidratat
- Nous
- Oli de nous
- Sàlvia o Orenga
- Parmesà
Elaboració
- Hidratar el tomàquet sec en un bol amb aigua.
- Si no es té oli de nous, fer-lo. En un morter posar-hi una punteta d'all i nous. Aixafar-los amb la mà de morter. Afegir oli i remenar constantment fins que en quedi una bona quantitat.
- Pelar i tallar la carbassa a daus irregulars. Coure-la al vapor.
- Mentrestant, pelar i tallar la ceba a juliana. Posar-la en una paella sense oli i quan es comenci a enganxar, afegir el sucre i deixar caramelitzar una bona estona.
- Escalfar el forn a 200ºC.
- Extendre la pasta de full i punxar-la amb una forquilla perquè no s'infli. A la base posar-hi la ceba caramelitzada, el tomàquet hidratat tallat menut, la carbassa i les nous. Amanir amb l'oli de nous i salvia o orenga.
- Ratllar el parmesà i posar-ne per sobre, al gust.
- Doblar la massa cap endins i amunt i coure-ho al forn a 200ºC a dalt i a baix amb aire durant 25min.
Ja ho tenim llest per servir!
NOTA: És interessant tenir l'oli de nous ja fet. Aguanta molts dies fet i quan més dies té, més es mesclen els sabors.
La salvia lliga molt bé amb la carbassa, però si no en teniu (com jo), l'orenga també hi va bé.
Tan pot ser un primer, segon o plat únic, amb una amanideta de fruits secs al davant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada