divendres, 16 d’octubre del 2015

Carbassa ecològica farcida

Ben entrada la tardor ja ve de gust menjar aliments que t'escalfin el cos per fer passar una mica el fred que comencem a notar. Aviat serà la castanyada i les carbasses, les castanyes i els panellets no poden faltar en cap llar catalana.
La carbassa és molt soferta però sempre em quedo una mica limitada pel què fa a menús, sempre solo tirar cap a cremes amb parmesà o amb oli de nous i "picatostes", però aquest cop, i com que tenia temps i ganes de posar-me a la cuina, he decidit de fer una carbassa farcida de verduretes i trompetes de la mort. Tot és ecològic, ja que les hortalisses són de l'hort del sogre i les trompetes les vam collir l'any passat i les vam assecar. Així que tot queda a casa. No és gens complicada aquesta recepta, però si que hi has d'estar una estoneta. De totes maneres, us animo a que la proveu.Salut!




Ingredients
  • 1 carbassa violí ecològica
  • 1/4 carbassó ecològic
  • 2 pastanagues ecològiques
  • 1 pebrot verd ecològic
  • 1/2 porro gran ecològic
  • Trompetes de la mort
  • Beixamel (mantega, farina, llet, nou moscada i sal)
  • Formatge Emmental
  • Oli, sal i orenga

Elaboració
  1. Primerament haurem de tallar al carbassa i buidar-la per dins. Teniu dues ocpions, o la buideu amb una cullera buidadora o la poseu al forn que es cogui per poder-la buidar després. Jo he fet la primera opció.
  2. Hidratar les trompetes de la mort amb aigua si són deshidratades, sinó tallar-les al gust.
  3. Tallar les hortalisses al gust.
  4. Posar una paella amb oli i fregir per ordre, el porro, la carbassa tallada, el pebrot, i el carbassó.
  5. Afegir orenga, i les trompetes. Apujar el foc. Deixar coure fins que quedi tot ben cuit i tou.
  6. Preparar la beixamel posant mantega en una paella, un cop fosa, afegir farina fins formar un roux. Afegir llet i nou moscada recent ratllada. Remoure sense parar amb les barilles manuals fins que espesseixi.
  7. Barrejar la mescla d'hortalisses amb una mica de beixamel perquè quedi tot més amorós.
  8. Farcir la carbassa amb la mescla anterior, posar-hi una mica més de beixamel al damunt i l'Emmental ratllat per sobre.
  9. Coure-ho al forn fins que el formatge estigui torradet.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: La beixamel la faig a ull però les quantitats són una mica més de farina que de mantega per fer un bon roux, després si hi poseu massa llet i no s'espesseix, afegiu una mica més de farina i mica en mica se us espessirà.
Hi podeu posar les hortalisses que voleu.
També podeu fer la mescla el dia anterior, així només haureu de farcir la carbassa i fer la beixamel a última hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada