La carbassa és molt soferta però sempre em quedo una mica limitada pel què fa a menús, sempre solo tirar cap a cremes amb parmesà o amb oli de nous i "picatostes", però aquest cop, i com que tenia temps i ganes de posar-me a la cuina, he decidit de fer una carbassa farcida de verduretes i trompetes de la mort. Tot és ecològic, ja que les hortalisses són de l'hort del sogre i les trompetes les vam collir l'any passat i les vam assecar. Així que tot queda a casa. No és gens complicada aquesta recepta, però si que hi has d'estar una estoneta. De totes maneres, us animo a que la proveu.Salut!
Ingredients
- 1 carbassa violí ecològica
- 1/4 carbassó ecològic
- 2 pastanagues ecològiques
- 1 pebrot verd ecològic
- 1/2 porro gran ecològic
- Trompetes de la mort
- Beixamel (mantega, farina, llet, nou moscada i sal)
- Formatge Emmental
- Oli, sal i orenga
Elaboració
- Primerament haurem de tallar al carbassa i buidar-la per dins. Teniu dues ocpions, o la buideu amb una cullera buidadora o la poseu al forn que es cogui per poder-la buidar després. Jo he fet la primera opció.
- Hidratar les trompetes de la mort amb aigua si són deshidratades, sinó tallar-les al gust.
- Tallar les hortalisses al gust.
- Posar una paella amb oli i fregir per ordre, el porro, la carbassa tallada, el pebrot, i el carbassó.
- Afegir orenga, i les trompetes. Apujar el foc. Deixar coure fins que quedi tot ben cuit i tou.
- Preparar la beixamel posant mantega en una paella, un cop fosa, afegir farina fins formar un roux. Afegir llet i nou moscada recent ratllada. Remoure sense parar amb les barilles manuals fins que espesseixi.
- Barrejar la mescla d'hortalisses amb una mica de beixamel perquè quedi tot més amorós.
- Farcir la carbassa amb la mescla anterior, posar-hi una mica més de beixamel al damunt i l'Emmental ratllat per sobre.
- Coure-ho al forn fins que el formatge estigui torradet.
NOTA: La beixamel la faig a ull però les quantitats són una mica més de farina que de mantega per fer un bon roux, després si hi poseu massa llet i no s'espesseix, afegiu una mica més de farina i mica en mica se us espessirà.
Hi podeu posar les hortalisses que voleu.
També podeu fer la mescla el dia anterior, així només haureu de farcir la carbassa i fer la beixamel a última hora.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada