dimecres, 9 de setembre del 2015

Suquet de rap

El rap és un peix blanc molt sofert que es pot fer de mil i una maneres. No havia fet mai aquest menú però buscant per internet vaig veure la recepta i no vaig poder resistir de fer-la, ja que tots els ingredients emprats són bons i saludables, així que em vaig animar dissabte passat en fer aquest suquet per ser degustat el diumenge, i és que les cassoles, com bé sabeu, són el doble de bones fetes el dia abans. Requereix una mica de temps fer aquest plat, però un cop queda la cassola buida estàs satisfeta. Així que, una vegada més, us animo a que proveu aquesta saludable recepta Mediterrània. Salut!





Ingredients
  • 1 cua de rap grosseta tallada a rodanxes
  • 4 Patates ecològiques
  • 2 tomàquets grossos ratllats
  • Oli d'oliva
  • Sal i sucre
  • Vi blanc
  • Brou de peix
  • 1grapat Ametlles  i Avellanes torrades
  • 2 llesques de pa
  • Julivert
  • 2 alls

Elaboració
  1. Començarem fent la picadeta; en una cassola, fregir els alls i el pa, fins que quedi torradet i els alls ben cuits.
  2. Mentrestant, posarem els fruits secs al morter i els aixafarem amb la mà de morter. Tot seguit hi afegirem els alls, el pa torradet i el julivert.
  3. Posar el brou de peix a escalfar en una olla.
  4. Pelar i esparracar les patates perquè deixin anar tot el midó, així es couen més ràpid i lliguen millor el plat.
  5. Fregir-les a la cassola on hem fregit l'all i el pa.  Ep, no us passeu amb l'oli, no les volem coure, estem buscant que quedin dauradetes.
  6. Afegir el tomàquet ratllat, sal i sucre perquè marxi l'acidesa del tomàquet. Tapar i  deixar reduir 5min.
  7. Incorporar-hi el vi blanc i deixar que redueixi, a foc baix.
  8. Un cop reduït, afegir el brou de peix, ha de cobrir les patates.
  9. Als 5min de cocció, agafar una mica del suquet de les patates i afegir-lo a la picadeta perquè quedi més suelta.
  10. Passats 20min. de cocció, posar-hi el peix, prèviament salat, ben repartit per tota la cassola. Tapar-ho i deixar coure durant 10min.
  11. Als 2min de cocció, afegir la picadeta, remenar bé que quedi ben repartida.

Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada