dissabte, 15 d’agost del 2015

Barqueta de carbassó farcida

Com cada any, els carbassons de l'hort del sogre no falten a la cuina, i aquesta vegada, tot i fent calor, m'he atrevit en fer-los farcits i al forn. El carbassó és una hortalissa tan soferta que es pot fer de moltes maneres. La veritat és que la crema de carbassó, ja sigui freda o calenta, és molt bona però aquest any no em ve massa de gust, serà cosa de l'embaràs :)
Doncs aquí teniu una altra recepta fàcil i econòmica. Salut!



Ingredients
  • 1 carbassó gran ecològic
  • 2 pastanagues grosses ecològiques
  • 1 ceba mitjana
  • 1 grapat de ceps deshidratats
  • Formatge emmental
  • Oli d'oliva, julivert, sal
  • Pebre negre i pebre vermell dolç

Elaboració
  1. Tallar el carbassó horitzontalment i a racions iguals. Salar-lo i coure'l al vapor.
  2. Mentrestant, hidratar els ceps en un bol amb aigua. Han de quedar ben coberts.
  3. Un cop cuit el carbassó, deixar refredar una mica i buidar-lo.
  4. Pelar les pastanagues i les cebes i coure-ho en una olla amb aigua i l'aigua dels ceps hidratats.
  5. Preparar una picadeta amb els ceps hidratats i tallats menuts, els alls, el julivert, l'oli, la sal i els pebres, en un morter. Enrossir-la a la paella.
  6. Passar pel minipimer, al gust, la pastanaga i la ceba bullida, juntament amb la carn de carbassó sobrant.
  7. Farcir el carbassó, posar-hi l'emmental al damunt i a sobre la picadeta.
  8. Gratinar-ho.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: També es pot coure el carbassó al forn, a 220ºC amb romaní, però el vapor és un tipus de cocció en què es preserven tots els nutrients i vitamines i va més ràpid que el forn.
A mi m'han sortit 4 racions, el carbassó era molt gran.
Tan pot ser de primer com de segon plat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada