dijous, 9 de juliol del 2015

Crema freda de porros i poma

Un plat ben fresc per aquestes altes temperatures és el que et ve més de gust! Aquest estiu crec que tothom hi serà poc a la cuina, estar entre fogons amb aquesta calor és horrorós! Lo millor és una amanideta i algu fred a darrera, però de vegades se t'esgoten les idees i les poques ganes de cuinar tampoc hi ajuden. Però tenia ganes de fer alguna cosa ben freda per sopar, així que m'he animat en fer aquesta crema freda, que no us enganyaré pas, n'he fet per tenir-ne almenys per dos àpats! Vinga doncs, anem per feina! Salut!


Ingredients
  • 1 porro ecològic gran
  • 1 ceba ecològica gran
  • 2 pomes àcides
  • Mantega i oli
  • Sal i pebre
  • AIgua i llet
  • Bacon o pernil salat (Opcional)

Elaboració
  1. Netejar bé el porro i tallar-lo a juliana. Fer el mateix amb la ceba.
  2. Posar en una cassola o en un cassó una mica de mantega i oli perquè no es cremi la mantega.
  3. Mentre es fon, pelar les pomes i tallar-les a quadradets petits.
  4. Posar els ingredients dins la cassola i deixar-ho coure durant 10-15min. fins que sigui ben tovet.
  5. Mentrestant, bullir l'aigua.
  6. Passats els 10-15min. afegir l'aigua bullent i la llet. Deixar coure 10minutets més.
  7. Passar-ho per la batedora i pel xino.
  8. Servir ben fred.
  9. Es pot decorar amb unes fulles de menta o bé acompanyar amb bacon fregidet o pernil salat.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Posar més aigua que llet. Es pot utilizar llet de civada o d'arròs, la que es vulgui o es tingui per casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada