diumenge, 28 de juny del 2015

Pastís fred de mill, verdures i rossinyols

El mill és un cereal que conté molta proteína i és sense gluten, per tant, apte per a celíacs. És ric en magnesi, fibra, fósfor i ferro.
La seva cocció és fàcil i a foc lent i es pot utilitzar per fer pastissos com aquest, croquetes, tabouleh, amanides, vaja, per tot.
Aquí un pastís de mill amb verdures i rossinyols que em va donar ahir el meu sogre, tot prové d'agricultura ecològica, per tant, què més sa que aquest pastís tan proteic? Salut!


Ingredients
  • 1 tassa de mill
  • 3 tasses d'aigua
  • 1/2 carbassó ecològic no gaire gran
  • 4-5 pastanagues ecològiques petites
  • 1/2 porro ecològic
  • Rossinyols
  • Oli, sal, orenga
Elaboració
  1. Posar l'aigua en una olla i portar-la a ebullició.
  2. Esbandir molt bé el mill en un colador petit.
  3. Coure'l a foc molt lent durant 20-25min. fins que s'hagi begut tota l'aigua. Salar.
  4. Fer un nituke amb les hortalisses, és a dir, fregir-les molt a poc a poc començant pel porro i després afegir la pastanaga i el carbassó tallats al gust. Coure-ho molt lentament, salar-ho i tapar-ho, que es vagi coent amb els líquids de la verdura.
  5. Per últim, apujar el foc i afegir els rossinyols. Salpebrar.
  6. Barrejar el mill amb les verduretes, posar-hi orenga. Mesclar bé.
  7. Posar-ho en una font fonda i deixar refredar.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: També es pot servir calent a l'hivern. S'hi pot posar una mica de parmesà al damunt i deixar que es torri una mica al forn. A l'estiu és bo ben fresquet.
Hi pots posar les verudretes que més de gust et vinguin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada