La seva cocció és fàcil i a foc lent i es pot utilitzar per fer pastissos com aquest, croquetes, tabouleh, amanides, vaja, per tot.
Aquí un pastís de mill amb verdures i rossinyols que em va donar ahir el meu sogre, tot prové d'agricultura ecològica, per tant, què més sa que aquest pastís tan proteic? Salut!
Ingredients
- 1 tassa de mill
- 3 tasses d'aigua
- 1/2 carbassó ecològic no gaire gran
- 4-5 pastanagues ecològiques petites
- 1/2 porro ecològic
- Rossinyols
- Oli, sal, orenga
- Posar l'aigua en una olla i portar-la a ebullició.
- Esbandir molt bé el mill en un colador petit.
- Coure'l a foc molt lent durant 20-25min. fins que s'hagi begut tota l'aigua. Salar.
- Fer un nituke amb les hortalisses, és a dir, fregir-les molt a poc a poc començant pel porro i després afegir la pastanaga i el carbassó tallats al gust. Coure-ho molt lentament, salar-ho i tapar-ho, que es vagi coent amb els líquids de la verdura.
- Per últim, apujar el foc i afegir els rossinyols. Salpebrar.
- Barrejar el mill amb les verduretes, posar-hi orenga. Mesclar bé.
- Posar-ho en una font fonda i deixar refredar.
NOTA: També es pot servir calent a l'hivern. S'hi pot posar una mica de parmesà al damunt i deixar que es torri una mica al forn. A l'estiu és bo ben fresquet.
Hi pots posar les verudretes que més de gust et vinguin.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada