diumenge, 28 de juny del 2015

Amanida de fruites, algues i espàrrecs

Les amanides són tan sofertes que es poden fer de mil i una maneres. Tothom se les pot fer al seu gust i es poden condimentar amb oli i vinagre o una vinagreta dolça o salada
A l'estiu és que el que més de gust et ve i lo bo és que es poden acompanyar de tot tipus d'ingredients. Heus aquí una amb algues. Salut!








Ingredients
  • Barreja d'enciams ecològics
  • Alga wakame i Nori
  • Espàrrecs
  • Olives
  • Tomàquet cor de bou
  • Síndria, pera, paraguayo, alvocat
  • Formatge feta
  • Oli d'oliva, vinagre balsàmic, tamari
Elaboració
  1. Netejar bé els enciams, si són de l'hort com és el meu cas, netejar amb molta cura, ja que solen tenir molta terra.
  2. Hidratar les algues amb aigua durant 10-15min. No posar-n'hi gaire ja que un cop hidratades es fan mot grosses.
  3. Tallar el tomàquet al gust.
  4. Tallar la síndria al gust i treure-li totes les llavors. Tallar, també, la pera, el paraguayo i l'alvocat.
  5. Muntar l'amanida, posar l'enciam al fons del plat i al damunt la resta d'ingredients.
  6. Es pot fer una vinagreta o bé amanir tal qual amb oli, vinagre i tamari.
  7. Les vinagretes es fan: 3 parts d'oli per una de vinagre i unes gotes de tamari (opcional), es remena bé i s'hi afegeix una cullerada de melmelada al gust. Normalment la faig amb fruites del bosc o gerds. Es guarden molts dies a la nevera.
  8. Servir ben freda.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada