diumenge, 28 de juny del 2015

Rissotto de pastor

Per fi tinc temps de penjar aquesta recepta! Fa molts dies que la vaig fer però no havia trobat el moment de penjar-la, així que aquí la teniu! El rissotto sembla que hagi de ser un plat molt elaborat i complicat però la base sempre és la mateixa, mantega, arròs i parmesà, la resta va amb la imaginació de cadascú. Aquesta vegada és un rissotto facilíssim, ja que vaig comprar aquest arròs de pastor ja preparat, és a dir, una barreja de verdures deshidratades que ja ve amb l'arròs, així que no he hagut ni de tallar verduretes ni de fer el caldo perquè està tot inclòs. El vaig comprar a la botiga A Granel. Un arròs tan fácil com aquest no us el podeu deixar perdre. Salut!

Ingredients per 2 pax
  • 180gr arròs de pastor
  • Aigua
  • Escalunya tallada ben petita (opcional)
  • Una nou de mantega
  • Parmesà al gust
  • Oli i sal

Elaboració
  1. Posar una olla al foc amb aigua i portar-la a ebullició.
  2. Posar una nou de mantega i oli a la paella i fregir-hi l'escalunya fins que quedi ben transparent.
  3. Afegir la barreja de l'arròs de pastor (en aquest hi ha ceba, pastanaga, carbassó, bolets i caldo deshidratat). Barrejar perquè s'escalfi i agafi el gustet de l'escalunya.
  4. Un cop ben impregnat, afegir l'aigua bullent amb una mica de sal.
  5. Coure-ho a foc fort durant 5min. i després abaixar el foc. Anar afegint aigua un cop se la vagi bevent.
  6. Als 15min. de cocció, incorporar força parmesà recent ratllat i mesclar cuidadosament.
  7. Si es vol, també s'hi pot afegir una mica més de mantega, hi donarà més gust i serà més melós.
  8. Deixar coure 3-4min més.
  9. Deixar reposar 2-3min i servir. Un cop al plat, s'hi pot afegir més parmesà.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: No hi poseu gaire sal a l'aigua bullent, un cop la tireu a l'arròs proveu-lo de gust per si en falta, millor que en falti a que en sobri.
L'escalunya és opcional, si no la voleu posar, es posa la mantega i seguidament l'arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada