dilluns, 27 d’abril del 2015

Pastís de Sant Jordi

No podia faltar un pastís com aquest en un dia tan assenyalat com la Diada de Sant Jordi, la nostra diada. És un dia tan màgic que més d'un pensa que hauria de ser festiu.
És un pastís molt senzil i ràpid de fer, només es necesita una estoneta perquè es refredi la crema pastissera o també es pot fer al dia abans, però si no és el cas, com va ser el meu, ha set un pastís express, ràpid però amb un bon resultat pel paladar. En aquest pastís també s'hi poden posar les fruites que es vulguin, per si es vol fer un altre dia. És el típic pastís de fruites de les pastisseries. Així de fàcil és:

Ingredients
  • Pasta de full
  • Maduixes
  • Pinya natrual
  • 6 rovells d'ou
  • 1l de llet sencera
  • 250gr sucre
  • pela de llimona
  • 1 canyó de canyella
  • 70gr farina de blat de moro (Maizena)

Elaboració
  1. Fer la crema pastissera: Posar 750ml de llet al foc amb la pela de la llimona i la canyella. Quan bulli, esperar mig minutet i parar el foc. Es pot deixar que reposi tota la nit a la nevera. Jo personalment no ho vaig fer perquè no tenia temps.
  2. Mentrestant, barrejar enèrgicament els rovells d'ou, la farina i els 250ml de llet restants. Batre-ho bé que quedi tot ben mesclat.
  3. Ara és moment de mesclar les dues barreges. Colar la primera barreja de llet i llimona i barrejar-la amb la mescla de llet.
  4. Un cop tot ben barrejat, posar-ho al foc i sense deixar de barrejar, s'espessirà de cop. Retirar-ho del foc.
  5. Deixar-ho refredar, és convenient tapar-ho amb film perquè no faci una crosta al damunt. Ja tenim la crema pastissera feta. Per refredar-la ràpid la vaig posar en una safata plana i a la nevera.
  6. Ara toca fer la base del pastís. Agafar la pasta de full i si és rodona, tallar-li les vores per fer-la quadrada. Fer un plec de les vores desde fora cap a endins perquè quedi una mica més elevat que la base.
  7. Coure-la al forn durant 10min, punxada de la base i amb cigrons crus a sobre perquè no s'infli, només interessa que s'inflin els voltants.
  8. Un cop cuita, deixar-la refredar i untar-la de crema pastissera.
  9. Tallar la pinya i les maduixes i muntar el pastís com una senyera, es comença i s'acaba amb la pinya i es fan 4 tires de maduixes al mig.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Sortirà molta crema pastissera, la veritat és que no sé si es pot congelat, crec que no, per si de cas no ho faré, però us asseguro que tindreu crema per dies! Podeu reduir les mides a la meitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada