diumenge, 8 de març del 2015

Pastís de formatge esponjós

Aquesta recepta feia molt que no la feia, i avui que el meu home està de guàrdia, és l'excusa perfecte per fer-li com a berenar, ja que s'ha convertit en una tradició el fet de portar-li el berenar, així ens veiem un rato.
A més a més, al ser el dia de la dona, avui ens donarem un capritx! :)
Espero que us animeu en fer-la, és molt molt senzilla, la única cosa que heu de fer és barrejar tots els ingredients, el forn fa la resta, a més a més, és apte per a cel·líacs. Salut!


 Ingredients
  • 3 ous ecològics
  • 75gr sucre
  • 250gr formatge tipus El Caserio
  • 3c.s. farina de blat
  • 2 iogurts naturals
  • 1 iogurt de llimona
  • Panses (opcional)

Elaboració
  • Separar les clares dels rovells.
  • Batre els ous amb tots els ingredients, excepte les clares.
  • Muntar les clares al punt de neu i afegir-les a la mescla anterior.
  • Si s'hi volen posar panses, ara és el moment, després d'hidratar-les una estona amb aigua.
  • Posar-ho en un motlle, degudament engrassat si no és de silicona.
  • Escalfar el forn a 180ºC i coure el pastís durant 35min.
  • Deixar refredar una mica i desemotllar.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Perquè quedi ben flonjo, s'han de barrejar molt bé i força estona tots els ingredients, quan més estona, millor. Jo ho faig amb la liquadora.
A l'hora de barrejar la mescla amb les clares, s'ha de fer amb una forquilla i amb moviments de baix a dalt, com si deixatessis un ou, perquè no baixi la clara.
Us pujarà bastant al forn, no patiu, és normal, ja baixarà un cop el treieu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada