diumenge, 1 de febrer del 2015

Pa de pessic

Com a bona Vigatana que sóc, no hi podia faltar el pa de pessic de Vic al meu blog. Normalment el posem en un motlle gran, però em venia de gust fer-ho individualment, tal i com es fa tradicionalment. No deixa de ser una mescla d'ou, farina i sucre, però és tan bo i feia tan temps que no en feiem que ens ha vingut de gust embrutar la cuina, tot per una bona causa ;). Salut!




Ingredients
  • 125gr de farina (jo he utilitzat farina d'espelta però la farina blanca és ideal)
  • 90gr de sucre
  • 6 ous ecològics grossos
  • 1 c.p. llevat químic

Elaboració
  • Separar les clares dels rovells i muntar-les al punt de neu.
  • Batre els ous amb el sucre fins que quedi una consistència de mantega i hagi doblat el volum.
  • Escalfar el forn.
  • Afegir la farina i el llevat en pols, tamizats. Mesclar bé tots els ingredients.
  • Afegir les clares muntades a poc a poc, i barrejar-ho tot amb una forquilla uniformement, de baix a dalt perquè no baixi la clara.
  • Coure-ho al forn, a dalt i a baix amb aire, a 170ºC durant 17min.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada