dimarts, 27 de gener del 2015

Sopa d'ordi i llenties

No havia provat mai l'ordi, de fet, no sabia ni què era fins que en un curs de cuina del centre cívic de Vic em van fer aquesta recepta. Em va sorprendre el bon gust que té i lo deliciosa que és aquesta recepta, de fet, no deixa de ser una sopa de caldo de verdures, però els condiments que s'hi afegeixen mesclats amb el cereal i el llegum fan que tingui tan bon gust. Us animo a que la proveu a casa, és boníssima i molt saludable! Salut.



Ingredients
  • 50gr d'ordi
  • Bicarbonat
  • 40gr llenties pardines
  • Verdures pel caldo: pastanaga, api, porro, xirivia, nap
  • 1 trosset d'alga kombu
  • 500ml d'aigua
  • Un rajolí de tamari o salsa de soja
  • Gingebre
  • Oli i sal

Elaboració
  1. Posar l'ordi en remull durant 2h amb una mica de bicarbonat. Escorre'l i esbandir-lo molt bé.
  2. Posar l'aigua a bullir mentre es preparen les verdures pel caldo (pelar-les i tallar-les al gust), també s'hi pot posar patata, el que us vingui més de gust.
  3. Posar-ho tot dins l'olla, juntament amb l'alga kombu.
  4. Al cap de 10minutets, afegir-hi l'ordi i bullir a foc baix-mig. En total haurà de bullir uns 45-50min.
  5. Quan faltin uns 25-30min aprox., afegir-hi les llenties, un rajolí de tamari i una mica de gingebre sec ratllat al gust.
  6. Passat el temps de cocció, tallar l'alga al gust.
  7. Emplatar i servir ben calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Abans d'emplatar,es poden retirar les verdures que no es vulguin. Jo sempre les retiro totes menys la pastanaga i una mica de porro per no trobar tants entrebancs pel mig, que no és gaire agradable.
Si no es té temps de remullar l'ordi durant 2h no passa res, es posa una mica més d'estona a bullir a foc lent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada