Ingredients
- 50gr d'ordi
- Bicarbonat
- 40gr llenties pardines
- Verdures pel caldo: pastanaga, api, porro, xirivia, nap
- 1 trosset d'alga kombu
- 500ml d'aigua
- Un rajolí de tamari o salsa de soja
- Gingebre
- Oli i sal
Elaboració
- Posar l'ordi en remull durant 2h amb una mica de bicarbonat. Escorre'l i esbandir-lo molt bé.
- Posar l'aigua a bullir mentre es preparen les verdures pel caldo (pelar-les i tallar-les al gust), també s'hi pot posar patata, el que us vingui més de gust.
- Posar-ho tot dins l'olla, juntament amb l'alga kombu.
- Al cap de 10minutets, afegir-hi l'ordi i bullir a foc baix-mig. En total haurà de bullir uns 45-50min.
- Quan faltin uns 25-30min aprox., afegir-hi les llenties, un rajolí de tamari i una mica de gingebre sec ratllat al gust.
- Passat el temps de cocció, tallar l'alga al gust.
- Emplatar i servir ben calent.
NOTA: Abans d'emplatar,es poden retirar les verdures que no es vulguin. Jo sempre les retiro totes menys la pastanaga i una mica de porro per no trobar tants entrebancs pel mig, que no és gaire agradable.
Si no es té temps de remullar l'ordi durant 2h no passa res, es posa una mica més d'estona a bullir a foc lent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada