Ingredients per a 2 persones:
- 60gr quinoa
- 1c.s. farina d'ametlla
- 600ml d'aigua o caldo de verdures
- 1 porro
- 1 grill d'all petit
- Cúrcuma
- Gingebre sec
- Alfàbrega
- Esbandir bé la quinoa en un colador.
- Escalfar l'aigua o el caldo en una olla.
- Tallar el porro i el grill d'all a rodanxes. Saltejar lleugerament en una cassola.
- Afegir-hi la quinoa i la farina d'ametlla. Donar 4 voltes i incorporar-hi l'aigua bullent.
- Un cop torni a bullir, posar-hi cúrcuma i gingebre al gust. Salar i deixar coure a foc lent durant 15min.
- Un cop cuit, passar-hi la batedora fins que quedi tot ben triturat.
- Emplatar. Si es té alfàbrega fresca (tot i que ara és complicat), tallar-la menuda i posar-la per sobre, sinó, utilitzar-ne de seca, al gust.
- Servir ben calent.
NOTA: La cúrcuma té propietats antiinflamatòries, és l'espècie que li dóna color al curry. No n'abuseu perquè amarga una mica el plat.
El gingebre també és antiinflamatori i alleuja el dolor, ideal per persones amb fibromialgia i dolor crònic. També cal utilizar-ne poc per no canviar el gust final del plat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada