Ingredients per a dues persones
- 300gr Cigrons cuits
- 2 lloms grossos de bacallà dessalat
- 1 ceba grossa
- 1 grill d'all
- 2c.s. tomàquet fregit o 3 recent ratllat
- Avellanes i Julivert
- Panses
- 1 ou ecològic
- Pebre vermell
- Oli i sal
Elaboració
- Es talla la ceba ben menuda o es passa pel minipimer.
- En una cassola amb oli, s'hi posa el grill d'all i la ceba amb una mica de sal.
- Mentrestant es bull l'ou durant 10min.
- Treure la pell del bacallà i tallar-lo a làmines.
- Quan la ceba sigui cuita, s'hi afegeix dues cullerades de tomàquet fregit, o tres de tomàquet recent ratllat.
- Quan el sofregit estigui gairebé apunt, s'incorpora el bacallà, s'hi dóna dues voltes i s'afegeixen els cigrons, un got d'aigua, les panses i pebre vermell.
- Fer una picadeta amb les avellanes i julivert. Afergir-ho a la cassola, donar-hi unes voltes i parar el foc.
- Treure-li la closca a l'ou, tallar-lo amb quatre quarts i afegir-ho a la cassola.
NOTA: Jo he utilitzat cigrons que em van sobrar del dia anterior, cuits a casa per me mare, es clar! :)
També es pot utilizar bacallà escaixat i fer una picadeta d'ametlla i avellana, com que no tenia res més, he utilitzat avellana natural, sense torrar.
És un plat molt complet. Es menja com a plat únic, tot i que sempre es pot acompanyar d'una amanida verda.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada