dimecres, 4 de febrer del 2015

Cigrons amb bacallà

La cuina tradicional crec que no deixa d'estar de moda, sempre es pot reinventar però la base sempre és la mateixa. I la cuina catalana, amb tots els productes que tenim, gràcies al clima i a tots els avantpassats que hi han deixat empremta, fan que la nostra cuina, la cuina Mediterrània sigui la millor de món. Doncs no podem perdre el sabor dels nostres orígens, per això avui m'ha vingut de gust fer un plat típicament català, tan senzill de fer que fa riure :) Salut!



Ingredients per a dues persones
  • 300gr Cigrons cuits
  • 2 lloms grossos de bacallà dessalat
  • 1 ceba grossa
  • 1 grill d'all
  • 2c.s. tomàquet fregit o 3 recent ratllat
  • Avellanes i Julivert
  • Panses
  • 1 ou ecològic
  • Pebre vermell
  • Oli i sal

Elaboració
  1. Es talla la ceba ben menuda o es passa pel minipimer.
  2. En una cassola amb oli, s'hi posa el grill d'all i la ceba amb una mica de sal.
  3. Mentrestant es bull l'ou durant 10min.
  4. Treure la pell del bacallà i tallar-lo a làmines.
  5. Quan la ceba sigui cuita, s'hi afegeix dues cullerades de tomàquet fregit, o tres de tomàquet recent ratllat.
  6. Quan el sofregit estigui gairebé apunt, s'incorpora el bacallà, s'hi dóna dues voltes i s'afegeixen els cigrons, un got d'aigua, les panses i pebre vermell.
  7. Fer una picadeta amb les avellanes i julivert. Afergir-ho a la cassola, donar-hi unes voltes i parar el foc.
  8. Treure-li la closca a l'ou, tallar-lo amb quatre quarts i afegir-ho a la cassola.
Ja ho tenim llest per menjar.

NOTA: Jo he utilitzat cigrons que em van sobrar del dia anterior, cuits a casa per me mare, es clar! :)
També es pot utilizar bacallà escaixat i fer una picadeta d'ametlla i avellana, com que no tenia res més, he utilitzat avellana natural, sense torrar.
És un plat molt complet. Es menja com a plat únic, tot i que sempre es pot acompanyar d'una amanida verda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada