Ingredients
- 285gr farina de força
- 5gr sal
- 140ml aigua
- 12ml oli d'oliva
- 5gr llevat fresc
- Anís, pinyons i sucre blanc
Elaboració
- En un bol, barrejar la farina tamisada amb la sal i el llevat.
- Afegir l'oli i l'aigua mica en mica. Barrejar bé fins que quedi tot ben integrat.
- Fer una bola i deixar reposar 30min. amb un drap net o film.
- Treballar la massa 10min. fins que quedi llisa i fleixble.
- Fer una bola i deixar-la reposar, també coberta, fins que dobli el volum.
- Donar forma de barra a la massa i altre cop, deixar que dobli el volum.
- Escalfar el forn a 240ºC. Mentrestant, aixafar la massa amb les mans i donar-li forma de coca.
- Untar la massa amb força oli. Si es vol que creixi més, esperar una estona abans d'enfornar-la.
- Posar els pinyons i força sucre blanc al damunt.
- Coure-la durant 15min. Quan surti del forn, escampar-hi un bon raig d'anís al damunt.
- I un cop freda....
NOTA: Si no teniu pinyons, s'hi poden posar atmelles laminades o avellanes una mica trinxadetes al morter. Si no teniu cap tipus de fruit sec, no n'hi poseu! ;)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada