dissabte, 14 de febrer del 2015

Coca de forner


A qui no li agrada al coca de forner? Aquell gust d'anís amb un punt de sucre caramel·litzat que se't fon a la boca... se'm fa la boca aigua només en pensar-hi. Doncs aquí teniu la recepta, que com sempre, és fàcil de fer, només necessiteu paciència per l'estona que ha d'estar reposant, la resta es fa en un tres i no res, així que vinga, anem per feina! Salut!




Ingredients
  • 285gr farina de força
  • 5gr sal
  • 140ml aigua
  • 12ml oli d'oliva
  • 5gr llevat fresc
  • Anís, pinyons i sucre blanc

Elaboració
  1. En un bol, barrejar la farina tamisada amb la sal i el llevat.
  2. Afegir l'oli i l'aigua mica en mica. Barrejar bé fins que quedi tot ben integrat.
  3. Fer una bola i deixar reposar 30min. amb un drap net o film.
  4. Treballar la massa 10min. fins que quedi llisa i fleixble.
  5. Fer una bola i deixar-la reposar, també coberta, fins que dobli el volum.
  6. Donar forma de barra a la massa i altre cop, deixar que dobli el volum.
  7. Escalfar el forn a 240ºC. Mentrestant, aixafar la massa amb les mans i donar-li forma de coca.
  8. Untar la massa amb força oli. Si es vol que creixi més, esperar una estona abans d'enfornar-la.
  9. Posar els pinyons i força sucre blanc al damunt.
  10. Coure-la durant 15min. Quan surti del forn, escampar-hi un bon raig d'anís al damunt.
  11. I un cop freda....
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Si no teniu pinyons, s'hi poden posar atmelles laminades o avellanes una mica trinxadetes al morter. Si no teniu cap tipus de fruit sec, no n'hi poseu! ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada