Ingredients
- 300gr farina d'espelta ecològica
- 3-4 plàtans madurs (jo n'he utilitzat 3)
- 50gr sucre moreno
- 2 ous ecològics
- 100ml oli d'oliva
- 2c.p. llevat en pols
- Gotes de xocolata
- Primerament es pelen els plàtans i s'aixafen bé amb una forquilla fins que quedi com un puré.
- Mentrestant, posar els ous i el sucre a la liquadora i deixar-ho treballar una bona estona, fins que dobli el seu volum i quedi una textura molt suau. Si no teniu liquadora, fer-ho amb les varilles manuals o elèctriques.
- Afegir l'oli, i un cop tot ben barrejat, afegir-hi el puré de plàtan.
- Tamisar la farina i el llevat.
- Preescalfar el forn a 200ºC
- Barrejar el líquid amb el sòlid, és a dir, al bol on hi tenim la farina, afegir-hi mica en mica la mescla de plàtan. Barrejar constantment amb les varilles manuals.
- Afegir les gotes de xocolata i barrejar amb compte.
- Un cop està tot ben barrejat, agafar un motlle i posar-hi paper de forn. Repartir la mescla a dins i coure-ho a 180ºC a dalt i a baix amb aire durant 40min.
- Deixar refredar una mica, desemotllar i posar-lo sobre una reixeta.
NOTA: Tamisar vol dir pasar la farina pel colador perquè agafi aire, així els pastissos queden més flonjos.
També es pot barrejar la mescla de sòlid i líquid amb una forquilla, ja que al final costa de barrejar amb les varilles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada