dimecres, 18 de febrer del 2015

Cake de plàtan amb gotes de xocolata

M'encanten els plàtans, és una fruita fàcil de pelar, per això sempre en menjo a mig matí, quan estic a la feina. La setmana pasada, però, em va venir més de gust menjar altres fruites així que els plàtans es van quedar a la fruitera, i quan són madurs no m'agrada la seva textura així que he decidit en fer un pastís de plàtan. No es pot llençar menjar, sempre hi ha alguna cosa o altra que hi pots fer a la cuina. Us animo a que la proveu de fer, queda pastís molt lleuger, tan de textura com d'ingredients utilitzats. Salut!


Ingredients
  • 300gr farina d'espelta ecològica
  • 3-4 plàtans madurs (jo n'he utilitzat 3)
  • 50gr sucre moreno
  • 2 ous ecològics
  • 100ml oli d'oliva
  • 2c.p. llevat en pols
  • Gotes de xocolata
Elaboració
  1. Primerament es pelen els plàtans i s'aixafen bé amb una forquilla fins que quedi com un puré.
  2. Mentrestant, posar els ous i el sucre a la liquadora i deixar-ho treballar una bona estona, fins que dobli el seu volum i quedi una textura molt suau. Si no teniu liquadora, fer-ho amb les varilles manuals o elèctriques.
  3. Afegir l'oli, i un cop tot ben barrejat, afegir-hi el puré de plàtan.
  4. Tamisar la farina i el llevat.
  5. Preescalfar el forn a 200ºC
  6. Barrejar el líquid amb el sòlid, és a dir, al bol on hi tenim la farina, afegir-hi mica en mica la mescla de plàtan. Barrejar constantment amb les varilles manuals.
  7. Afegir les gotes de xocolata i barrejar amb compte.
  8. Un cop està tot ben barrejat, agafar un motlle i posar-hi paper de forn. Repartir la mescla a dins i coure-ho  a 180ºC a dalt i a baix amb aire durant 40min.
  9. Deixar refredar una mica, desemotllar i posar-lo sobre una reixeta.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Tamisar vol dir pasar la farina pel colador perquè agafi aire, així els pastissos queden més flonjos.
També es pot barrejar la mescla de sòlid i líquid amb una forquilla, ja que al final costa de barrejar amb les varilles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada