Ingredients
- 1 pit de pollastre sencer
- Pinya natural
- Pebrot del piquillo
- Pastanaga
- Oli
- Suc de llimona
- All, julivert i farigola
- 1 poma tallada a daus
- 1 nou de mantega
- 1 c.s. sucre morè
- Canyella
- Sal i pebre
- Pintxos de fusta
Elaboració
- Tallar el pit de pollastre a daus grossos. Salpebrar.
- Fer l'adob del pollastre; en un morter hi posarem un trosset d'all tallat petit, xafar-lo amb la mà de morter.
- Afegir el julivert tallat ben menut. Afegir-hi oli i remenar amb la mà de morter. Després posar-hi suc de llimona recent exprimida. Remenar perquè s'integrin tots els ingredients i posar-hi farigola al gust.
- Adobar els daus del pit de pollastre i deixar macerar una bona estona.
- Mentrestant fer la reducció de poma. Posar una nou de mantega en un paella, afegir-hi la poma a foc fluix. Incorporar el sucre i una mica de canyella. Deixar reduir una bona estona. Passar-ho pel minipimer.
- Pelar la pinya, també a daus. Si no en teniu de natural, utilitzar en almívar, com és el meu cas.
- Tallar els pebrots del piquillo a tires i la pastanaga a rodanxes gruixudes.
- Un cop està ben macerat, muntar els pintxos en l'ordre que més us agradin.
- Coure'ls a la planxa, sense oli fins que el pollastre sigui cuit.
- Acompanyar-ho de la reducció de poma.
- Servir ben calent.
NOTA: Fer els daus de pollastre del mateix tamany perquè sinó us costarà de coure els que són més menuts, ja que no tocaran la planxa.
La pastanaga es pot bullir una mica abans de muntar el pintxo.
Als pintxos també s'hi pot posar poma o servir-ho amb una salsa de gerds.
Es poden muntar de la manera que més us agradin i utlitzar productes que tingueu per casa!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada