diumenge, 30 de novembre del 2014

Sopa de carxofes

Aquesta recepta també la vaig treure d'un curs de cuina que vaig fer pel centre cívic de Vic. Ara que comença l'època de la carxofa i amb aquestes pluges, es posa bé una sopeta ben calenta.
Les carxofes tenen una gran eficàcia contra les afeccions hepàtiques, són un gran protector del fetge, a més que són antioxidants, depuratives, regulen el trànsit intestinal i van molt bé per controlar el colesterol. És a dir, la carxofa és un producte màgic que no podem deixar escapar així que... a fer Salut! :)






Ingredients
  1. 10 carxofes
  2. Aigua
  3. 1 cullerada sopera de farina
  4. Sal
Elaboració
  1. Bullir l'aigua en una olla amb sal i la farina. Remenar amb les varilles manuals perquè no es formin grumolls.
  2. Netejar les carxofes i posar-les a l'olla quan bulli l'aigua.
  3. Deixar bullir durant 20min. o fins que estiguin cuites.
  4. Passar les carxofes pel túrmix i afegir l'aigua necessària de la cocció perquè quedi amb textura de sopa.
  5. Passar-ho pel xino.
  6. Es pot decorar amb picatostes, pernil salat fregidet o trossos de carxofa tallats menuts i fregidets. Servir calent.
Ja ho tenim llest per menjar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada