dissabte, 8 de novembre del 2014

Patates Farcides Vegetarianes

Les patates és un aliment que dóna molt resultat ja que es poden fer de mil maneres. Aquesta vegada he optat per farcir-les d dues maneres, una amb verduretes ecològiques i una altra amb ou, també ecològic. Tot i que es poden farcir de mil maneres, va al gust del consumidor, però com que no menjo gaire carn, les he fet de verduretes. Salut!




Ingredients
  • 2 patates mitjanes per persona
  • 1/2 carbassó ecològic tallat a quadradets
  • 1/2 ceba tallada a juliana
  • Formatge de cabra
  • Kikos
  • 1 ou ecològic
  • Formatge exprés per gratinar
  • Cibulet
  • Sal, oli i orenga
Elaboració
  1. Netejar les patates i bullir-les durant 20min.
  2. Mentrestant fregir la ceba amb una mica de sal perquè sui.
  3. Afegir el carbassó i coure-ho al dente. Amanir amb sal i orenga.
  4. Un cop les patates estan cuites, deixar refredar i buidar-les.
  5. Escalfar el forn a 200ºC a dalt i a baix.
  6. Esmicolar el formatge de cabra.
  7. Posar a dins de cada patata una mica de formatge de cabra.
  8. A sobre, posar en una patata la mescla de carbassó i a l'altre un ou sense la closca.
  9. Posar formatge per gratinar al damunt.
  10. Posar-ho en una safata de forn i coure-ho durant uns 15min. amb la porta una mica oberta perquè el rovell d'ou no es quatlli.
  11. Mentrestant, agafar els kikos i xafar-los al morter i el cibulet tallar-lo ben petit.
  12. Emplatar les patates i repartir una mica de kikos esmicolats i cibulet pel damunt. Servir ben calent.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: La carn de les patates que hem buidat, també es pot utilizar per farcir-les, barrejant-la amb el carbassó. Sinó es pot guardar pel pròxim dia.
Tant pot ser un primer com un segon plat.
Com sempre, si els ingredients són de qualitat i ecològics, el menjar será molt més bo i sa.

2 comentaris:

  1. Molt bo, però els vegans no mengem ni formatge de cabra ni ous.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, ja canvio el títol per patates farcides vegetarianes :)

    ResponElimina