Ingredients
- Patates ecològiques
- Col ecològica
- Rovellons
- Oli, sal i pebre negre
- All i julivert
Elaboració
- Pelar i tallar les patates.
- Posar-les a bullir, juntament amb unes quantes fulles de col. També es pot fer al vapor, com en el meu cas, així la col no queda tan bullida i es conserven més bé els minerals.
- Mentrestant netejar i triar els rovellons.
- Xafar la patata i la col amb les barilles. Deixar refredar.
- Posar oli en una paella i mentre s'escalfa, fer boletes de patata i col.
- Quan l'oli sigui ben calent, posar-les a la paella i deixar que es rosteixin, fins que facin crosta, per cada cantó.
- Al mateix moment, fregir els rovellons amb una mica d'oli i all i julivert. Salpebrar.
- Muntar el plat posant una croqueta de patata i col a la base, un rovelló a sobre i punxar-ho amb un palillo decoratiu.
NOTA: Aquest és un exemple de com un plat tan típic català es pot modernitzar una mica. És un plat que s'ha menjat tota la vida però amb una presentació diferent.
Si es vol, s'hi pot posar cansalada, com el típic trinxat, que també hi donarà molt de joc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada