dimecres, 29 d’octubre del 2014

Trinxat de la Cerdanya


Els rovellons s'han de fer de seguida ja que és un bolet que es podreix molt ràpid. Aquesta presentació la vaig veure en un llibre de cuina i em va encantar. Una manera de menjar patata i col fregideta decorada amb rovellons, un plat molt de tardor i de ben segur que n'heu fet mil vegades de trinxat de la cerdanya, la única diferencia és que no hi ha cansalada sinó rovellons. Aquest plat també es pot utilitzar com a aperitiu. Salut.



Ingredients
  • Patates ecològiques
  • Col ecològica
  • Rovellons
  • Oli, sal i pebre negre
  • All i julivert

Elaboració
  1. Pelar i tallar les patates.
  2. Posar-les a bullir, juntament amb unes quantes fulles de col. També es pot fer al vapor, com en el meu cas, així la col no queda tan bullida i es conserven més bé els minerals.
  3. Mentrestant netejar i triar els rovellons.
  4. Xafar la patata i la col amb les barilles. Deixar refredar.
  5. Posar oli en una paella i mentre s'escalfa, fer boletes de patata i col.
  6. Quan l'oli sigui ben calent, posar-les a la paella i deixar que es rosteixin, fins que facin crosta, per cada cantó.
  7. Al mateix moment, fregir els rovellons amb una mica d'oli i all i julivert. Salpebrar.
  8. Muntar el plat posant una croqueta de patata i col a la base, un rovelló a sobre i punxar-ho amb un palillo decoratiu.
Ja ho tenim llest per menjar!

NOTA: Aquest és un exemple de com un plat tan típic català es pot modernitzar una mica. És un plat que s'ha menjat tota la vida però amb una presentació diferent.
Si es vol, s'hi pot posar cansalada, com el típic trinxat, que també hi donarà molt de joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada