Recepta 100% de tardor, ingredients utilitzats de temporada; la carbassa i els bolets, que aquest any està sent bon any, tot i que reconec que no sóc gaire boletaire, però aquest any, les trompetes de la mort i els camagrocs ens surten per les orelles.
Ja ho tenim llest per menjar!
NOTA: La quiche sempre és més bona si la deixes reposar una bona estona o si te la menges el dia següent, escalfant-la, sempre, al forn, res de microones.
La sàlvia lliga molt amb la carbassa, igual que el formatge, i els camagrocs hi dónen un toc diferent, és una manera, també, de menjar bolets de diferent manera.
De fet la quiche es pot farcir amb qualsevol ingredient, i la massa més idònia és la brisa.
Recepta 100% de tardor, ingredients utilitzats de temporada; la carbassa i els bolets, que aquest any està sent bon any, tot i que reconec que no sóc gaire boletaire, però aquest any, les trompetes de la mort i els camagrocs ens surten per les orelles.
Tenia pensat fer una crema de carbassa però per variar una mica he fet una quiche molt bona i gustosa que espero que us animeu a fer-la. És molt senzilla i ràpida de fer. Salut!
Ingredients
- 1 carbassa violí ecològica
- 2-3 grapats de camagrocs nets
- Bacon tallat a tires petites
- 1 massa brisa o pasta de full
- 200ml crema de llet
- 2 ous ecològics
- Sàlvia
- 1 grill d'all
- Sal i oli
Elaboració
- Pelar i tallar la carbassa a daus grans. Coure-la amb aigua bullent durant 10min.
- Mentrestant, coure els bolets a la paella amb un grill d'all, a foc fort, fins que s'hagin begut gairebé tota l'aigua. Retirar-los.
- Coure el bacon, a la mateixa paella, a foc fort durant 1min, just per enrossir-lo una mica.
- Agafar la massa i estendre-la dins d'un motlle rodó. Punxar-la amb una forquilla perquè no s'infli. Si s'utilitza massa brisa, precoure-la al forn durant 10-15min. a 180ºC; si s'utilitza pasta de full, posar-la al motlle, punxada i guardar-la a la nevera fins a l'hora de farcir-la.
- Quan la carbassa estigui cuita, passar-la pel minipimer, juntament amb la crema de llet i els dos ous. Batre-ho fins que no quedin grumolls.
- Incorporar els bolets i el bacon i barrejar amb una espàtula perquè quedi tot ben mesclat.
- Posar aquesta mescla dins de la massa mig cuita o dins de la massa que tenim a la nevera. Amanir amb sàlvia.
- Coure-ho al forn, a dalt i a baix a 180ºC durant 30min.
NOTA: La quiche sempre és més bona si la deixes reposar una bona estona o si te la menges el dia següent, escalfant-la, sempre, al forn, res de microones.
La sàlvia lliga molt amb la carbassa, igual que el formatge, i els camagrocs hi dónen un toc diferent, és una manera, també, de menjar bolets de diferent manera.
De fet la quiche es pot farcir amb qualsevol ingredient, i la massa més idònia és la brisa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada