Ingredients
- 500gr castanyes
- 4 ous ecològics grossos
- 150gr sucre moreno
- 100gr xocolata fondant negre
- Mantega (opcional)
- 5gr llevat químic Royal (opcional)
Elaboració
- Bullir les castanyes durant 30min. Pelar-les i triturar-les amb el robot de cuina.
- Afegir els rovells d'ou i el sucre i batre-ho enèrgicament. Si es vol posar el llevat, ara és el moment (nosaltres no el vam utilizar)
- Esclafar el forn a 200ºC
- Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la mescla anterior, fent moviments de baix a dalt perquè no baixin les clares.
- Posar la mescla en un motlle rodó. Si no és de silicona és convenient untar-lo amb mantega perquè no s'enganxi.
- Coure-ho al forn durant 40min. a dalt i a baix a 180ºC.
- Treure el pastís del forn, i mentre es refreda, fondre la xocolata al bany maria, i si es vol, amb una mica de mantega, així quedarà més brillant.
- Cobrir-lo amb la xocolata, deixar refredar i...
NOTA: Sabrem que les clares estàn muntades quan giris el bol de muntar-les i no caiguin.
Si tens castanyes torrades que t'han sobrat, també es poden fer servir, llavors no s'han de bullir.
És important que pelis les castanyes a tongades, és a dir, no les treguis totes de l'olla perquè un cop fredes costen molt de pelar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada