dimecres, 22 d’octubre del 2014

Pastís de castanyes

Ha arribat la tardor, i amb ella les castanyes i els panellets. D'aquests darrers se n'encarrega me mare i els nebots, que els encanta estar a la cuina, del pastís de castanyes se n'encarrega el meu home, que és el xef en repostería a casa. Heus aquí la recepta, és tan bo aquest pastís que seria un delicte no provar-lo. Salut!







Ingredients
  • 500gr castanyes
  • 4 ous ecològics grossos
  • 150gr sucre moreno
  • 100gr xocolata fondant negre
  • Mantega (opcional)
  • 5gr llevat químic Royal (opcional)

Elaboració
  1. Bullir les castanyes durant 30min. Pelar-les i triturar-les amb el robot de cuina.
  2. Afegir els rovells d'ou i el sucre i batre-ho enèrgicament. Si es vol posar el llevat, ara és el moment (nosaltres no el vam utilizar)
  3. Esclafar el forn a 200ºC
  4. Muntar les clares a punt de neu i afegir-les a la mescla anterior, fent moviments de baix a dalt perquè no baixin les clares.
  5. Posar la mescla en un motlle rodó. Si no és de silicona és convenient untar-lo amb mantega perquè no s'enganxi.
  6. Coure-ho al forn durant 40min. a dalt i a baix a 180ºC.
  7. Treure el pastís del forn, i mentre es refreda, fondre la xocolata al bany maria, i si es vol, amb una mica de mantega, així quedarà més brillant.
  8. Cobrir-lo amb la xocolata, deixar refredar i...
Ja ho tenim llest per menjar!


NOTA: Sabrem que les clares estàn muntades quan giris el bol de muntar-les i no caiguin.
Si tens castanyes torrades que t'han sobrat, també es poden fer servir, llavors no s'han de bullir.

És important que pelis les castanyes a tongades, és a dir, no les treguis totes de l'olla perquè un cop fredes costen molt de pelar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada