Té propietats cardiovasculars, no conté colesterol, conté zinc, magnesi i àcid silícic que milloren la circulació sanguínia i el sistema immunològic.
Tenia "mono" de fer magdalenes amb una farina diferent, i la veritat és que aquesta dóna molt bon resultat, com sempre, us animo a que la proveu. Salut!
Ingredients per 12un.
- 2 ous ecològics grans
- 125gr sucre moreno
- 60 ml llet desnatada a temperatura ambient
- 190ml oli d’oliva suau
- 210gr farina d’espelta integral i ecològica
- 7gr llevat químic
- Un polsim de sal
- Pell de llimona ratllada al gust
- 1 poma
- Canyella en pols al gust
Elaboració
- Batre els ous i el sucre a la liquadora fins que quedi una textura cremosa.
- Reduir la velocitat i incorporar la llet a poc a poc.
- Afegir l’oli d’oliva sense parar la liquadora.
- Mentre es va barrejant, posar la farina tamisada, el llevat, la sal, la pell de llimona i la canyella en un bol, remenar bé perquè es mesclin bé tots els ingredients.
- Afegir aquesta barreja, a poc a poc, a la liquadora. Si la liquadora no dóna més de si, posar la mescla en un bol i barrejar manualment amb les varilles.
- Quan s’hagi incorporat tota la farina, batre-ho tot durant 2-3min.
- Cobrir la massa amb un drap sec i net i guardar-la a la nevera com a mínim una hora. Es pot deixar reposar fins al dia següent.
- Passada l’estona de repòs, precalentar el forn a 250º.
- Pelar i tallar la poma a quadradets, afegir-la a la base de la magdalena i remenar perquè quedi tot ben barrejat.
- Repartir la massa als motlles i coure-ho a 180º durant 16-18 min.
- Deixar refredar sobre una reixeta.
NOTA: En comptes de poma, també
es pot posar gotes de xocolata, nous i pela de taronja deshidratada, pera,
gotes de xocolata o no posar-hi cap ingredient més, això va al gust.
Si no tens liquadora, es pot fer
tot manualment. El secret perquè quedin ben flonges i no s’assequin ràpidament,
és batre-ho molta estona a cada pas que incorpores un ingredient.
És important que la matèria prima
sigui de qualitat i ecològica.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada