divendres, 26 de setembre del 2014

Magdalenes integrals d'espelta ecològica amb poma

L'espelta és el cereal més antic que es coneix, és molt energètic tot i que aporta menys calories que la farina de blat i és més fàcil de digerir-lo. Té un alt contingut de proteïna d'elevat valor biològic amb aminoàcids com la lisina.
Té propietats cardiovasculars, no conté colesterol, conté zinc, magnesi i àcid silícic que milloren la circulació sanguínia i el sistema immunològic.
Tenia "mono" de fer magdalenes amb una farina diferent, i la veritat és que aquesta dóna molt bon resultat, com sempre, us animo a que la proveu. Salut!




Ingredients per 12un.

  • 2 ous ecològics grans
  • 125gr sucre moreno
  • 60 ml llet desnatada a temperatura ambient
  • 190ml oli d’oliva suau
  • 210gr farina d’espelta integral i ecològica
  • 7gr llevat químic
  • Un polsim de sal
  • Pell de llimona ratllada al gust
  • 1 poma
  • Canyella en pols al gust 

Elaboració
  1. Batre els ous i el sucre a la liquadora fins que quedi una textura cremosa.
  2. Reduir la velocitat i incorporar la llet a poc a poc.
  3. Afegir l’oli d’oliva sense parar la liquadora.
  4. Mentre es va barrejant, posar la farina tamisada, el llevat, la sal, la pell de llimona i la canyella en un bol, remenar bé perquè es mesclin bé tots els ingredients.
  5. Afegir aquesta barreja, a poc a poc, a la liquadora. Si la liquadora no dóna més de si, posar la mescla en un bol i barrejar manualment amb les varilles.
  6. Quan s’hagi incorporat tota la farina, batre-ho tot durant 2-3min.
  7. Cobrir la massa amb un drap sec i net i guardar-la a la nevera com a mínim una hora. Es pot deixar reposar fins al dia següent.
  8. Passada l’estona de repòs, precalentar el forn a 250º.
  9. Pelar i tallar la poma a quadradets, afegir-la a la base de la magdalena i remenar perquè quedi tot ben barrejat.
  10. Repartir la massa als motlles i coure-ho a 180º durant 16-18 min.
  11. Deixar refredar sobre una reixeta.
Ja ho tenim llest per menjar!


NOTA: En comptes de poma, també es pot posar gotes de xocolata, nous i pela de taronja deshidratada, pera, gotes de xocolata o no posar-hi cap ingredient més, això va al gust.

Si no tens liquadora, es pot fer tot manualment. El secret perquè quedin ben flonges i no s’assequin ràpidament, és batre-ho molta estona a cada pas que incorpores un ingredient.

És important que la matèria prima sigui de qualitat i ecològica.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada