Ingredients
- Llenties pardines
- 2 Claus d'olor
- 1/2 Ceba
- Farigola, llorer i romaní sec
- Enciam
- Tomàquet ecològic
- Mescla d'algues
- Formatge feta
- Pera Llimonera
- Olives
- Nous i Ametlles
- Menta
- Vinagreta de fruits del bosc
- Posar les llenties a estovar un parell d'hores amb aigua freda i bicarbonat.
- En un cassó, bullir aigua mentre es punxa mitja ceba amb dos claus d'olor. Posar-ho al cassó juntament amb una branqueta de romaní, una de farigola i una fulla de llorer.
- Escórrer molt bé les llenties amb aigua freda i posar-les dins del cassó. Bullir durant 25min. o fins que les llenties siguin cuites. Un cop fredes, posar-les a la nevera.
- Mentrestant, preparar l'enciam i fer la vinagreta; en un morter es posen 3 cullerades d'oli d'oliva i una de vinagre de mores o de jerez, una mica de sal i pebre i una cullerada de melmelada de fruits del bosc. Remenar fins que quedi tot ben mesclat.
- Preparar la resta de productes; tallar el tomàquet, tallar les fulles de menta ben petites, hidratar les algues amb aigua freda, pelar i tallar la pera al gust i preparar els fruits secs.
- En un bol, posar l'enciam i amanir-lo amb la vinagreta, barrejar bé.
- Tot seguit, posar-hi els ingredients que hem preparat. Deixar refredar una estona més a la nevera i servir.
NOTA: Les llenties es poden coure un dia abans.
La mescla d'algues es pot trobar a qualsevol botiga de dietètica, contenen molts minerals.
En comptes d'una vinagreta, també es pot amanir amb: suc de llimona + menta picada + oli, encara és més refrescant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada