Era tard i no tenia gaires ganes de cuinar ni pensar què fer un divendres
al vespre després d’un dia intens, així que vaig obrir la nevera (que per sort
no està mai buida) i vaig veure ous de les nostres gallines, hortalisses de
l’hort del sogre i un mango que encara no havia encetat. El mango m’encanta,
però no sé mai què fer-hi, així que vaig fer una mescla pensant en no haver de
netejar gaire, després de fer el sopar. És un plat saludable i molt molt ràpid
de fer, així que, a què espereu? Engegueu el forn! ;) Salut!
Ingredients
- 2 ous ecològics
- Hortalisses que tinguis per casa
- Bacon fumat
- Formatge emmental ratllat
- Mango
- Tomàquet ecològic
- Alfàbrega
- Sal
- Oli d'oliva
Elaboració
- Tallar el tomàquet a quadradets i macerar-lo amb alfàbrega, sal i oli, dins d’un bol.
- Tallar les hortalisses al gust, jo he utilitzat pebrot verd i carbassó.
- Escalfar el forn a 180ºC.
- Fregir lleugerament el bacon, sense oli.
- Afegir les hortalisses i saltejar durant 5min, que quedin cruixents, no estem buscant un sofregit de molta estona sinó un saltejat.
- Retirar i posar la mescla sobre un paper absorbent, per retirar l’accés de grassa.
- Posar aquesta mescla i una mica de mango talladet al voltant d’un plat fondo amb una mica de formatge per sobre. Al centre, posar-hi dos ous.
- Posar-ho al forn, a dalt i a baix amb la porta entreoberta. Passats 10min., quan la clara estigui cuita, treure-ho. No esperar més, sinó es couran els rovells, que no interessa.
- Un cop tret del forn, posar-hi els trossets de tomàquet macerats per sobre.
- Servir ben calent.
NOTA: També es pot marcar el mango a la paella o caramel·litzar-lo amb una mica de sucre. Tradicionalment, aquest plat es fa amb un sofregit de ceba i tomàquet, bacon i pèsols, però el podeu fer amb el que tingueu. És molt bo, fa patxoca i entra pels ulls.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada