Tenir un hort comporta tenir gran quantitat d’hortalisses
al mateix moment. M’agrada molt el carbassó, al meu home no tan, però com que és un producte que es pot fer de
mil maneres, aquesta vegada m’han vingut ganes de fer hamburgueses, i ben bones que les ha trobat!
Un plat molt sa que el pots fer amb ingredients que tinguis per casa i acompanyat d'una amanida verda amb una mica de menta, refresca aquests dies de calor. Espero que disfruteu tan com jo fent-les. Salut!
Ingredients
Elaboració
Un plat molt sa que el pots fer amb ingredients que tinguis per casa i acompanyat d'una amanida verda amb una mica de menta, refresca aquests dies de calor. Espero que disfruteu tan com jo fent-les. Salut!
Ingredients
- 1/2 carbassó ecològic
- 1/2 porro ecològic
- Rossinyols
- Orenga
- Llet
- Farina de cigró
- Parmesà
- 1 ou ecològic
- Pa ratllat
Elaboració
- Netejar el porro i tallar-lo molt petit. Fregir-lo amb una mica d’oli i sal.
- Mentrestant, netejar el carbassó i tallar-lo, també, molt petit amb la pela (en cas de ser ecològic)
- Afegir el carbassó a la paella on hi tenim el porro, mentre tallem els bolets ben menuts.
- Al cap de 5 min. afegir-hi els rossinyols, pujar el foc i deixar-los coure durant 5 minutets més. Amanir amb sal i orenga al gust.
- Un cop la base de l’hamburguesa està feta, afegir-hi una mica de llet, remoure constantment i posar-hi una cullerada de farina de cigró per espessir la mescla.
- Abans de retirar-ho del foc, posar parmesà ratllat per sobre. Remenar.
- Posar aquesta mescla en un bol i deixar-la reposar a la nevera durant 2-3 hores.
- Donar forma d’hamburguesa, passar-ho per ou, després per farina i finalment per pa ratllat.
- Coure-ho a foc fort fins que sigui rosseta, o bé coure-ho al forn.
NOTA: En cas de no utilitzar hortalisses ecològiques, s’hauria
de fer servir més quantitat. Si no teniu rossinyols també es pot fer amb ceps,
xampinyons o qualsevol altre bolet que us hi agradi.
Si teniu un robot de cuina, anireu més ràpid en tallar el porro, el carbassó i els rossinyols.
També s'hi pot posar barrejar una mica de formatge de cabra de qualitat.
Sempre podeu donar forma d'hamburguesa o de croqueta, el que us faci més gràcia! ;)
Si teniu un robot de cuina, anireu més ràpid en tallar el porro, el carbassó i els rossinyols.
També s'hi pot posar barrejar una mica de formatge de cabra de qualitat.
Sempre podeu donar forma d'hamburguesa o de croqueta, el que us faci més gràcia! ;)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada