Tot i que la carbassa és més un aliment de tardor, tenia ganes de fer-ne i d'una manera diferent. Sempre em costa una mica què fer amb la carbassa, que si cremes, que si cuita al vapor i condimentat amb all i orenga, que si lassanya... Així que buscant per internet, vaig veure receptes de carbassa farcida i vaig pensar, "i per què no?" Doncs amb els ingredients que tenia per casa vaig elaborar aquesta barqueta de carbassa que us animo a que la proveu, ja sigui amb aquest farcit o amb un altre! Salut!
Ingredients
- 1 carbassa
- Xampinyons
- 1/2 pot de ricotta
- All, Sàlvia i Orenga
- Julivert
- Mantega
- Oli d'oliva verge
- Pebre negre
- Parmesà
- Sal
Elaboració
- Escalfar el forn a 180ºC a dalt i a baix.
- Tallar la carbassa pel mig, verticalment, i fer-li uns talls per coure-la al forn.
- Amanir cada meitat amb oli, sal i sàlvia al gust.
- Posar-les al forn amb un allet entre ambdues meitats. Coure-la 30min. o fins que sigui cuita.
- Mentrestant, es tallen i es couen una mica els xampinyons amb julivert en una paella amb mantega i una mica d'oli perquè no es cremi la mantega.
- Un cop cuita la carbassa, es buida i es deixa el farcit en un bol, es torna a condimentar amb sàlvia i s'hi posa orenga i pebre negre al gust.
- Triturar el farcit. Afegir-hi mig envàs de formatge ricotta i remenar.
- Afegir els xampinyons i barrejar bé tot el farcit.
- Ara és hora de farcir la barqueta de carbassa. S'hi posa una mica de parmesà pel damunt i cap al forn que es dauri una miqueta.
Ja ho tenim llest per menjar!
NOTA: És una recepta fàcil però que requereix una mica de temps.
Aquesta recepta va molt bé perquè la pots fer el dia abans, així quan arribes justa de temps per dinar, l'escalfes al forn i llestos!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada