diumenge, 25 de maig del 2014

Amanida de Quinoa amb fruits secs i wakame

Ara que ve el bon temps, unes amanides plenes de proteïna vegetal vénen molt de gust. Com que la quinoa es pot consumir tan calenta com freda, s'hi poden fer moltes varietats! Aquesta vegada hi he posat moltes espècies, que m'encanten, i una vinagreta dolceta per contrastar l'amargor de l'endívia. Vinga a provar-la amics, és ràpida i molt senzilla de fer!!! Salut!




Ingredients
  • 150gr de quinoa
  • 300ml d'aigua
  • Fruits secs al gust
  • alga wakame
  • Herbes al gust (herbes provençals, alfàbrega, anet, cúrcuma, gingebre, menta, mescla de pebres)
  • Una mica de suc de llimona
  • Endívia
  • Parmesà
  • Maduixes i pinya natural
  • 3c.s. d'oli d'oliva
  • 1c.s. vinagre de Módena
  • 1c.s. melmelada de gerds
  • Sal i pebre

Elaboració
  1. En una olla petita o cassó, posar-hi l'aigua. Mentrestant, posar la quinoa en un colador i esbandir-la molt bé.
  2. Quan l'aigua bulli, incorporar la quinoa. Quan torni a arrencar el bull, coure-ho durant 15min. sense destapar.
  3. Posar la wakame en remull fins que estigui hidratada.
  4. Preparar l'endívia, tallar-la al gust.
  5. Un cop la quinoa està cuita, posar-la en un bol i condimentar-la amb oli, suc de llimona i les herbes i espècies que desitgem.
  6. Fer la vinagreta posant en un morter 3 cullerades soperes d'oli d'oliva verge, 1 de vinagre de mòdena i una altra de melmelada, una mica de sal i pebre negre. Remenar bé fins que quedi la textura de vinagreta, no gaire clara.
  7. Finalment, muntar el plat, posar la quinoa dins d'un aro i premsar-ho una mica amb una cullera. Treure l'aro i decorar-ho amb gambetes per sobre, al voltant posar-hi la wakame. A la resta del plat posar-hi maduixes i pinya natural, l'endívia, fruits secs i parmesà. Amanir-ho tot amb la vinagreta.
Ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada