dimecres, 23 d’abril del 2014

Rosa de Sant Jordi

Per la diada tenia ganes de fer alguna cosa diferent a la cuina; havia pensat en un sopar romàntic i diferent, però no ens enganyem, entre setmana és complicat. Així que tot buscant per internet, em van aparèixer unes postres en forma de rosa, fetes amb poma i pasta de full, fàcils, ràpides i que entren pels ulls, així que les he provat de fer, i realment són molt dolcetes i gustoses, només hi falten ganes de fer-les, així que, au vinga, a què espereu? A embrutar la cuina!



Ingredients
  • 2 pomes Golden
  • 200ml aigua
  • 100gr sucre blanc
  • Canyella
  • Pasta de full

Elaboració
  1. Posar a bullir l'aigua i el sucre en un cassó. Deixar bullir fins que es faci un almívar.
  2. Mentrestant, pelar les pomes, treure'ls-hi el cor i tallar-les primetes en mitja lluna.
  3. Abaixar el foc i posar la poma a dins durant 3 minutets. Parar el foc i deixar-les reposar 2min. més.
  4. Treure-les i posar-les sobre paper de cuina perquè s'escorrin bé.
  5. Tallar la pasta de full a tires d'uns 2-3 dits d'ample. Punxar-la una mica amb una forquilla
  6. Sobre de cada tira, posar un trosset de poma, una al costat de l'altre, que es toquin. La part rodona de la poma ha de sobresortir una mica de la massa. Empolsinar amb una mica de canyella.
  7. Enrotllar i presionar bé l'extrem de la massa perquè un cop al forn no s'obri.
  8. Posar-los en motlles petits i coure-ho al forn a 180ºC durant 15min o fins que la massa estigui cuita i la poma enrossida.
Ja ho tenim llest per menjar!

2 comentaris:

  1. Realment, unes postres meravelloses!!! Jo vaig fer una cosa similiar amb les "flors" de poma (http://lanurialacuina.blogspot.com.es/2013/02/flors-de-poma.html). Un plat ben sa i ben bonic. Endavant, artista de la cuina!

    ResponElimina
  2. Guapa! Ara miraré la teva recepta. Em feia gràcia fer algu significant per St Jordi i vaig trobar aquestes roses :)
    Tu si que ets una artista de la cuina i guapaaa! ;)

    ResponElimina