dijous, 17 d’abril del 2014

Mona de Pasqua -Tarta Sacher-

Tinc una bona amiga que m'ha ensenyat a fer amigurumis. Al veure que a la seva col·lecció hi tenia un pollet molt maco, vaig tenir la idea de fer-ne un parell per poder decorar la mona; així doncs, amb dues aficions que tinc, he aconseguit un únic resultat, La Mona de Pasqua del meu fillol! I com els nens els encanta la xocolata, vaig pensar en fer-li una Tarta Sacher. Aquesta recepta és de l'Eva Arguiñano. Espero que gaudiu tant com jo en fer-la! Salut!


Ingredients
  • 175gr sucre
  • 175gr mantega a temperatura ambient
  • 7 ous
  • 175gr xocolata en pols
  • 50gr ametlles mòltes
  • 100gr farina
  • Melmelada de gerds
  • 150gr xocolata fondant
  • 100gr margarina
Elaboració
  1. Batre la mantega i el sucre amb una batedora elèctrica.
  2. Afegir els rovells d'ou, un a un, sense deixar de batre.
  3. Barrejar la farina amb la farina d'ametlla i la xocolata en pols.
  4. Afegir-ho a la mescla anterior. Remenar amb unes varilles manuals.
  5. Muntar les clares al punt de neu i afegir-les, delicadament, a la mescla anterior.
  6. Posar el pastís en un motlle cilíndirc de silicona, (si se n'utilitza un altre, cal untar-lo amb mantega perquè no s'enganxi).
  7. Coure-ho al forn preescalfat a 175ºC durant 10min. Baixar la temperatura a 165ºC i deixar-lo coure 30min. més.
  8. Deixar refredar i desemotllar-lo. Tallar-lo per la meitat i untar la part inferior amb la melmelada desitjada de gerds o la que més us agradi. Posar l'altre meitat al damunt.
  9. Fondre la xocolata fondant amb la margarina, al bany Maria, i extendre-la sobre la tarta Sacher. Posar-la a la nevera perquè la xocolata quedi presa.
  10. Decorar al gust.
Ja ho tenim llest per menjar!

Nota: A la típica Tarta Sacher s'utilitza melmelada d'albercoc.
En cas de no tenir xocolata en pols, es pot utilitzar xocolata fondant i barrejar-la amb la mescla d'ou, mantega i sucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada