dissabte, 12 d’abril del 2014

Conill a la brasa amb patates adobades

Feia dies que tenia en ment fer alguna recepta amb patata i finalment, avui, mirant el prestatge de les espècies m'he inspirat.
La veritat és que no esperava que fos tan bona, però posant tots els ingredients que hi ha, ho havia de ser per força, i acompanyat d'un bon conill ben adobat, no té preu.

És una recepta molt ràpida, gens elaborada i econòmica que animo que proveu. Salut!



Ingredients
  • Patates baby o de tamany petit ecològiques
  • Cúrcuma
  • Anet
  • Pebre negre
  • Gingebre
  • Herbes provençals
  • Alfàbrega
  • Llavors de sèsam
  • Llavors de lli
  • Sal Maldon
  • Oli d'oliva verge extra
  • Vinagre de vi negre
  • 1 conill ecològic
  • All, Oli i Julivert

Elaboració
  1. Coure les patates en una olla amb aigua, sense pelar, de 12 a 20min. Depèn del seu tamany. Jo he utilitzat patates petites de l'hort del sogre i les he bullit 20min.
  2. Retirar-les en un plat i deixar que es refredin.
  3. Mentrestant, preparar la maceració de les patates.
  4. En un morter, posar tots els ingredients, menys l'oli i el vinagre, ressaltant els que més ens agraden. En el meu cas, he posat més alfàbrega. Remenar-ho amb la mà de morter, i al mateix temps pressionar per aixafar una mica les llavors.
  5. Un cop tot ben barrejat, afegir una mica de sal Maldon, l'oli i el vinagre. Remenar bé. Reposar.
  6. Un cop les patates s'han refredat, posar-les en una font per anar al forn i macerar-les amb l'adob una bona estona.
  7. Mentrestant, es pot macerar el conill. En el mateix morter, ja net, posar-hi un punta d'all, aixafar. Afegir julivert talladet ben petit, torna a aixafar i afergir-hi oli mica en mica, mentre es barreja amb la mà de morter. Fer-ne la quantitat mecessària.
  8. Salar el conill i posar-hi tot l'adob al damunt, ben repartit per tot arreu.  Deixar-lo macerar una bona estona. Sempre el deixo una hora mínim.
  9. Un cop ho tenim tot ben adobat, fer la brasa (en el meu cas, això és cosa del meu home ;)) coure el conill a poc a poc i posar les patates al forn durant 10min. o fins que siguin ben calentes.
Ja ho tenim llest per menjar!

Nota: Tots els ingredients utilitzats són ecològics, excepte el julivert, les herbes provençals i la sal Maldon, que són comprats al super. Tot producte ecològic és molt més saborós i sa, i el conill és més molsut.


2 comentaris:

  1. Nena, he llegit la recepta i m'ha encantat. A veure quan puc fer-la i t'ho dic. Un petonet crack!!!

    ResponElimina
  2. Olga!! A la que tinguis un moment prova-la, et lleparàs els dits! A més que les pots utilitzar per qualsevol acompanyament! Un petó guapiii :)

    ResponElimina